Financiële injectie van 675.128 euro voor 7 innovatieve projecten

5 projecten helpen bij een gezondheidscrisis zoals Covid19. De andere 2 projecten versterken onze regio in de sector van de fruitbewaring en video-advertenties”.

Cluster(s): creativity, food, health, logistics

Deze projecten verbeteren de levenskwaliteit en tewerkstellingsmogelijkheden van vele Vlaams-Brabanders. Deze projecten vertegenwoordigen in totaal bedrijfsinvesteringen voor meer dan 1.566.405 euro, waarvan we een kleine helft bijdragen. 

 1. SPAT (Skin Prick Automated Test) is een corona-gerelateerd project van HippoCreates in samenwerking met imec.istart, Comate en 3 ziekenhuizen (UZ Leuven, Jan Portaels Vilvoorde en Militair ziekenhuis) (subsidie: 149.677 euro):
  SPAT zal een revolutie veroorzaken bij de allergie-diagnose
 2. Digifruit is een project van KULeuven, in samenwerking met Optiflux (VCBT), veilingen BFV en Belorta, Better3Fruit, fruitbedrijven Devos groep, Wouters Fruit, en Healthy Fruit (subsidie: 102.770 euro):
  Digifruit zal binnenkort staan voor lekkerder en beter bewaard fruit, gegarandeerd zonder bewaarmiddelen. 
 3. BRUcure is een corona-gerelateerd project van Air Cargo Belgium (ACB), in samenwerking van Voka Vlaams-Brabant, Brussels Airport Company en een aantal bedrijven en experten (subsidie: 100.000 euro):
  Met BRUcure zijn onze corona-vaccins in goede handen.
 4. Realtime datagedreven videoads is een project van AdSomeNoise, in samenwerking met Doggybites (Adhese) en KULeuven (subsidie: 102.783 euro): 
  Video advertenties zijn booming. We kennen ze allemaal al op het internet. Maar soms zijn ze ronduit storend. RDV ads zal de oplossing bieden.
 5. Slimme spirometrie voor huisartsen’ is een corona-gerelateerd project van ArtiQ, in samenwerking met KULeuven Huisartenopleiding en producenten van spirometers (subsidie: 90.687 euro):
  1,2 miljoen Belgen heeft een longziekte en bij maar liefst 400.000 mensen is dit niet ontdekt. Slimme spirometrie voor huisartsen zal de screening van longziekten drastisch verbeteren.
 6. Oxybril is een corona-gerelateerd project van Aspyro, Upthrust en de COPD patiëntenvereniging (subsidie: 37.411 euro): 
  Iedereen kent wel iemand die nood heeft aan extra zuurstof en daarvoor van die vervelende slangetjes draagt. Oxybril biedt nu reeds een eerste oplossing aan voor mensen met zuurstofnood en werkt verder aan een nog bredere toepassing.
 7. ‘Blended hulp voor mentaal welzijn’ is een corona-gerelateerd project van Qit, in samenwerking met Panenco en KU Leuven (subsidie: 91.800 euro): De geestelijke gezondheidszorg wordt in deze coronacrisis nog meer overspoeld door anders: een groeiende groep mensen gaan gebukt onder mentale problemen. Blended hulp wil de aanzwellende wachtlijsten aanpakken

Bekijk hier de ROB-tv reportage over oa Oxybril

Bekijk hier de RING-tv reportage over oa Brucure

Bekijk hier het nieuwsbericht op VRTnws

Gerelateerd nieuws

Bouw je eigen operatiezaal in VR

17 februari 2021 | Cluster(s): health , cleantech

Operatiezalen zijn een sterk staaltje techniek. Niet alleen medische apparatuur, maar ook een heel aantal ventilatie-, verwarmings-, verlichtingstechnieken… moeten op een ergonomische én economische wijze geïntegreerd worden.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

18
mei

Logistiek is vandaag het hart van veel ondernemingen geworden. De supply chain tussen leveranciers, productie en eindklant, de opslag en distributie worden gedreven door de klant/consument én voortdurende verandering en innovatie. Want de nieuwste trends en toepassingen in logistiek zijn slim, hoogtechnologisch en kostenefficiënt, voor grote én kleine bedrijven.

Alle activiteiten
  Een initiatief van:
 • {title}
 • {title}
 • {title}
 • {title}