Voka & Smart Hub Ontbijtsessie: Ondernemen in een innovatie(f) ecosysteem

Kiest jouw bedrijf in deze turbulente tijden voor de makkelijkste weg en gekende oplossingen? Verruim dan je blik! Want alleen door innovatie en vernieuwing door te voeren, houdt een onderneming vandaag het hoofd boven water. Waarom innovatie zo belangrijk is, hoe je daarbij tewerk gaat én met welke partijen je best samenwerkt, kom je te weten tijdens deze ontbijtsessie. We bespreken daarbij concrete realisaties van Smart Hub Vlaams-Brabant.
Cluster(s): food

Praktische info

Datum:
07 mei 2024: 8u00 - 10u00
Locatie:
Food Port, Industriepark 6, 3300 Tienen
Prijs:
Gratis

Innoveren is uitdagend.
Maar als bedrijf sta je er niet alleen voor. Als onderdeel van een groter geheel ben je lokaal ingebed en heb je een regionale, nationale of internationale invloed. Dat komt omdat innovatie altijd over de grenzen van de eigen organisatie gaat. 

Innoveren doe je niet alleen.
Hoewel bedrijven sterke teams en unieke expertise hebben, is het belangrijk om ook aandacht te geven aan stakeholders buiten de organisatie, en ook aan kennisinstituten. De overheid, zoals de provincie en lokale organisaties, helpen jou  om innovatieve ecosystemen uit te bouwen en moedigen verschillende partijen aan om samen te werken. 

Innoveren is soms ook falen.
Maar daaruit leer je weer. Na het leerproces ga je verder met nieuwe inzichten die een beter resultaat opleveren.

Wat kom je te weten?

  • Het belang van innovatie
  • De uitbouw van een sterk ecosysteem om innovaties te bevorderen aan de hand van concrete realisaties van Smart Hub Vlaams-Brabant;
  • De meerwaarde van samenwerking voor bedrijven bij innovatie. De CEO van Optiflux legt je er alles over uit. Optiflux is een agrotech startup en ontwikkelde een innovatieve technologie die voorspelt wanneer de kwaliteit van fruit verandert tijdens de bewaring. Ze bieden producten en diensten aan die de bewaring van fruit - zoals appels - na de oogst optimaliseren. 

Voor wie? 

Iedereen die de voordelen van innovatie wil doorvoeren in zijn of haar bedrijf, onderneming of kennisinstelling. 

Sprekers

Niels De Brier, Projectmanager Voeding & Tiense regio bij POM Vlaams-Brabant

Niels behaalde zijn doctoraat in de bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven en heeft als onderzoeker verschillende industriële innovatieprojecten in de voedingssector opgezet en begeleid. Binnen Smart Hub Vlaams-Brabant wil hij een voedingsbodem creëren voor de voedingscluster in onze provincie. Daartoe brengt hij kennis en ondernemerschap doelgericht samen.  

Niels Bessemans, CEO & Co-founder van Optiflux
Niels Bessemans PhD, is oprichter en CEO van Optiflux NV, een AgTech scale-up bedrijf dat fruittelers, coöperaties en handelaars ondersteunt om hun verse producten het hele jaar door optimaal op te slaan en te vermarkten op een duurzame, biologische en energie-efficiënte manier. Zo ontwikkelde Optiflux een hardware-enabled SaaS-platform, aangedreven door Artificiële Intelligentie.

Voordat hij Optiflux oprichtte, behaalde Niels een doctoraat in bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven met als titel “Dynamische geregelde atmosfeeropslag van pitfruit”. In 2022 won hij de prestigieuze L(euven) Da Vinci Award, voor het succesvol transformeren van zijn PhD-resultaten naar de producten en diensten van Optiflux en deze naar de markt te brengen. 

>> Inschrijven via VOKA

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}