Nieuws

Een selectie van belangrijk of opvallend nieuws over de 5 innovatieve clusters en de kennisregio Vlaams-Brabant. En het laatste nieuws over de projecten en de werking van Smart Hub Vlaams-Brabant.

SEW Eurodrive is de nieuwe Gangmaker van Voka-KvK Vlaams-Brabant

03 juni 2024 | Cluster(s):

SEW Eurodrive uit Haasrode is verkozen tot Gangmaker van de provincie Vlaams-Brabant door Voka-KvK Vlaams-Brabant. Meer dan 600 ondernemers maakten de bekendmaking mee tijdens de tweede editie van de Nacht van de Gangmaker. Dit jaar vond het tuinfeest plaats in de tuinen van het Afrikapaleis.

Danone verlengt titel ‘Factory of the Future’ in Rotselaar

10 februari 2024 | Cluster(s):

Op 8 februari werd de tiende editie van de ‘Factory of the Future Awards’ gehouden, waarbij productiesites worden erkend die uitblinken in talentontwikkeling, digitalisering en slimme, duurzame processen. De jury, die onder andere bestaat uit leden van de technologiefederatie AGORIA en Flanders’ FOOD, prees zowel de Alpro-productiesite in Wevelgem als de Danone-site in Rotselaar voor hun inspanningen op dit vlak.

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Leegstand handelszaken het laagst in Vlaams-Brabant

19 januari 2024 | Cluster(s):

Databank Locatus maakte haar nieuwe cijfers voor de detailhandel bekend. Daaruit blijkt dat Vlaams-Brabant het laagste leegstandspercentage heeft van alle Belgische provincies. Met Herent, Holsbeek en Roosdaal telt onze provincie ook 3 gemeenten in de top tien van gemeenten met het laagste leegstandspercentage. En Leuven staat in de top vijf van steden met meer dan 50.000 inwoners.

CrossRoads 2: online infosessie op dinsdag 6 februari

08 januari 2024 | Cluster(s):

Op vrijdag 1 maart opent de tweede subsidieoproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. CrossRoads moedigt Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’s aan om samen te innoveren rond duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid. Op dinsdag 6 februari worden alle modaliteiten toegelicht tijdens een online infosessie.


In onze maandelijkse nieuwsbrief lees je over alles wat er leeft in de vijf clusters. Innovatieve projecten, samenwerkingsopportuniteiten, activiteiten, events, subsidie-en financieringsmogelijkheden, en nog veel meer!

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}