Nieuws

Een selectie van belangrijk of opvallend nieuws over de 5 innovatieve clusters en de kennisregio Vlaams-Brabant. En het laatste nieuws over de projecten en de werking van Smart Hub Vlaams-Brabant.

Eerder nieuws

GIST is opnieuw op zoek naar nieuwe voorstellen die duidelijk efficiënte omgang met hulpbronnen (grondstoffen en energie) bevorderen in het bedrijfsleven en zodoende op basis van een innovatieve technologie bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ economie.

Transportbedrijf Ninatrans uit Oud-Heverlee voegde zopas een nieuwe vrachtwagen met gasmotor toe aan het wagenpark. Dat laat de onderneming weten bij Het Nieuwsblad.

In aanwezigheid van heel wat journalisten, bedrijfsmensen en politici heeft Colruyt Group op 8 oktober zijn eerste waterstoftankstation officieel geopend. In het DATS 24-station van Halle (Dassenveld) kan je voortaan terecht voor alle klassieke en alternatieve brandstoffen. Waaronder dus ook 100 % groene waterstof, lokaal geproduceerd met de groene stroom van Colruyts eigen windturbines.

Je zwemprestaties opvolgen met een piepkleine wearable? Dat kan binnenkort met de Smart SportBuddy. Dekimo Leuven en het Nederlandse FreeSense Solutions ontwikkelen samen, met steun van het Interreg project “Crossroads 2”, een wearable die de prestaties en gezondheidsparameters van zwemmers opvolgt.

De gemeente Glabbeek kreeg op 13 september 2018 als eerste kleine gemeente in Vlaanderen de primeur met autodeelwagens. Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: de wagen wordt gebruikt wanneer hij nodig is. Wanneer de wagen niet nodig is, kan deze door een andere persoon gebruikt worden.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}