Nieuws

Een selectie van belangrijk of opvallend nieuws over de 5 innovatieve clusters en de kennisregio Vlaams-Brabant. En het laatste nieuws over de projecten en de werking van Smart Hub Vlaams-Brabant.

Ingenieursbedrijf Comate neemt elektronica specialist Zenso over

18 mei 2022 | Cluster(s):

De acquisitie van Zenso door Comate is een feit. Het Belgische engineering - designbedrijf bouwt hiermee verder aan haar ambitie om de absolute top te worden in Europa op het vlak van ontwikkeling van innovatieve producten. Al 12 jaar is de filosofie dezelfde: een probleem of een idee voor een innovatief product vertalen naar een succes in de markt. Daardoor kan Comate haast binnen elke industrie aan de slag. Met Zenso wordt de primus van de klas in elektronica en software toegevoegd aan het groei- verhaal.

Provincie steunt innovatieprojecten

16 maart 2022 | Cluster(s):

De provincie Vlaams-Brabant investeert in het totaal 622.892 euro in 5 innovatieve projecten. Deze projecten zijn cruciaal voor de toekomst van onze gebouwenrenovatie, onze manier van verwarmen, onze voeding, de bouw van creatieve muzieksites en de ontwikkeling van nieuwe toestellen.

Nieuwe VUB-spin-off schakelt met software-innovatie naar een hogere versnelling

08 februari 2022 | Cluster(s):

VUB voegt een nieuwe spin-off toe aan haar portfolio: weave.ly Met het baanbrekende platform kan iedereen volledig functionele softwareprototypes bouwen, zoals mobiele applicaties, dashboards, nieuwe front-ends op bestaande backend-systemen of IoT-systemen, zonder dat programmeervaardigheden nodig zijn.


In onze maandelijkse nieuwsbrief lees je over alles wat er leeft in de vijf clusters. Innovatieve projecten, samenwerkingsopportuniteiten, activiteiten, events, subsidie-en financieringsmogelijkheden, en nog veel meer!

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}