Nieuws

Een selectie van belangrijk of opvallend nieuws over de 5 innovatieve clusters en de kennisregio Vlaams-Brabant. En het laatste nieuws over de projecten en de werking van Smart Hub Vlaams-Brabant.

Eerder nieuws

LindaCare, een specialist in de digitale gezondheidszorg en in oplossingen voor de telemonitoring bij chronische patiënten, kondigde 18 januari aan dat het 7 miljoen euro heeft opgehaald in een serie B-investeringsronde. Hierbij traden Philips en PMV toe als nieuwe investeerders.

18 januari werd het Green Energy Park voorgesteld, het grootste CO2-neutrale, slimme elektriciteitsnet van Europa. Het duurzame, lokale elektriciteits- en warmtenetwerk wordt gerealiseerd op het researchpark in Zellik.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 3.2 miljoen euro uit voor bedrijven die investeren in duurzaam woon-werkverkeer. Met die steun kunnen bedrijven, organisaties en overheden in filegevoelige gebieden mobiliteitsoplossingen op maat uitwerken en werknemers stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets, carpooling, openbaar vervoer, randparking, …

Z-Cleantech

10 januari 2018 Cluster(s): cleantech

Binnenkort start de nieuwe reeks Z-Cleantech op Kanaal Z. Z-Cleantech toont bedrijfsleiders en beleidsmakers via concrete voorbeelden de mogelijkheden die cleantech voor hun bedrijf en de economie in Vlaanderen kan bieden.

Op maandag 13 december opent Lukoil, in samenwerking met PitPoint Clean Fuels, in Leuven (Kessel-Lo) een eerste aardgastankstation in de provincie Vlaams-Brabant. Aardgas (CNG) wordt algemeen beschouwd als een milieuvriendelijk en voordelig alternatief voor diesel.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}