Nieuws

Een selectie van belangrijk of opvallend nieuws over de 5 innovatieve clusters en de kennisregio Vlaams-Brabant. En het laatste nieuws over de projecten en de werking van Smart Hub Vlaams-Brabant.

Eerder nieuws

Herbruikbare containers voor fruit en groenten zorgen voor maar liefst 60% minder CO2-uitstoot dan kartonnen verpakkingen. Dat concludeert een Europees onderzoek van het onafhankelijke Fraunhofer instituut in opdracht van de Duitse organisatie Stiftung Initiative Mehrweg (SIM).

De isokinetic bike in beeld

22 juni 2018 Cluster(s): creativity, health

De isokinetic bike is een combinatie van een prachtig concept van de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven, de ervaring van Bakala Academy, de engineering & design van Comate en een innovatiesubsidie van Provincie Vlaams-Brabant.

SugaR&D: Sugarflow

19 juni 2018 Cluster(s): food

Als chocoladeland bij uitstek kennen vele Belgische chocoladefabrikanten jaarlijks heel wat suikerhoudende neven –en afvalstromen. Dit afval kan men inzetten voor de productie van 5-HMF. Sugarflow is een PWO-project van Lab4U (UCLL) onder leiding van Geert Dehaen, met deelname van Smart Hub Vlaams-Brabant via het innovatieproject SugaR&D. The proof of concept is de suikerstroom omzetten in een flowreactor met microgolven tot 5-HMF.

“De beste kans van een gouden generatie om te schitteren,” volgens de officiële website van FIFA. Sterspelers Eden Hazard en Kevin De Bruyne zitten op de top van hun kunnen en België wordt als een belangrijke outsider beschouwd. Maar maken de Rode Duivels echt kans om het kampioenschap te winnen? DTAI simuleerde het verloop van het toernooi om die vraag te beantwoorden.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}