Tiense Suikerraffinaderij sleept prestigieuze Voka Gangmakersprijs in de wacht

De Tiense Suikerrafinaderij nam tijdens de Nacht van de Gangmakers de allereerste Voka Ondernemingsprijs Gangmaker van de Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant in ontvangst. Meer dan 500 ondernemers vierden er samen het ondernemerschap in de plantentuin van Meise. Bovendien werd uit vier genomineerden de Voka ondernemingsprijs Gangmaker 2023 verkozen. Die prijs beloont een bedrijf uit Vlaams-Brabant dat uitzonderlijke prestaties leverde op vlak van duurzaamheid, ondernemerschap, creativiteit, samenwerking. ​

Cluster(s): food

Tijdens Voka Vonkt, de nieuwjaarsrecepties van Voka - KvK Vlaams-Brabant, werd telkens één bedrijf per regio genomineerd: Ijsfabriek Strombeek voor regio Noordrand, Brouwerij Lindemans voor West-Brabant, Scott Sportech Benelux voor Groot-Leuven en Tiense Suiker voor Hageland. Tijdens een jurymoment werd uit deze vier genomineerden de Tiense suikerraffinaderij verkozen.

De prijs werd uitgereikt door de voorzitster van Voka - KvK Vlaams-Brabant Daniëlle Vanwesenbeeck: “Op alle criteria kreeg Tiense Suikerraffinaderij ​ een uitmuntend rapport van de jury. We zijn dan ook heel trots dat zij de prijs in de wacht hebben kunnen slepen, want ze zijn echt een voorbeeld van ambassadeur- en ondernemerschap in de regio. Dat Tiense Suiker de prijs heeft mogen ontvangen komt ook omdat het een bedrijf is met een verhaal dat blijft enthousiasmeren en dat naar de toekomst blijft kijken."

“Wat Tiense Suiker siert, is dat het weliswaar een groot bedrijf is dat bovendien deel uitmaakt van een internationale groep, maar toch met beide voeten in de Tiense grond verankerd blijft. De bieten worden in de omgeving van de onderneming geteeld en medewerkers komen uit de regio. Ook wordt samengewerkt met scholen om via duaal leren meer jongeren uit de buurt aan een job te helpen. Bovendien investeerde Tiense Suiker de voorbije jaren fors in een nieuwe diffusietoren. Dankzij al deze inspanningen verdient Tiense Suiker zeker de prijs voor Gangmaker van de provincie”, aldus Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant.

Foto: De genomineerden en winnaar van de Voka Ondernemingsprijs Gangmaker 2023, vlnr: Dirk en Geert Lindemans (Brouwerij Lindemans), Kris Claes, Dieter Soens (Ijsfabriek Strombeek), Johan Huygens (Scott Sportech Benelux), Jan Ingels (Tiense Suiker), Daniëlle Vanwesenbeeck en Jan Spooren (gouverneur Vlaams-Brabant).

Jury

De jury van de Gangmaker Vlaams-Brabant bestond uit zes personen: Jan Spooren, gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, Daniëlle Van Wesenbeeck, voorzitter van Voka - Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant, Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant, Peter Van Puyvelde, hoofd van de diensten faculteit ingenieurswetenschappen aan de KUL, Alex Coene, netmanager Kanal Z en Sam Sluismans, managing partner bij Deloitte Accountancy. De jury besliste bij consensus.

Bron: Voka

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

07
mei

Kiest jouw bedrijf in deze turbulente tijden voor de makkelijkste weg en gekende oplossingen? Verruim dan je blik! Want alleen door innovatie en vernieuwing door te voeren, houdt een onderneming vandaag het hoofd boven water. Waarom innovatie zo belangrijk is, hoe je daarbij tewerk gaat én met welke partijen je best samenwerkt, kom je te weten tijdens deze ontbijtsessie. We bespreken daarbij concrete realisaties van Smart Hub Vlaams-Brabant.

06
jun

Deel kennis en ervaringen met andere ondernemers en breng de groei van jouw bedrijf in een stroomversnelling! Heb je nood aan een omgeving waarin je op een vertrouwelijke manier ervaringen kan delen met andere ondernemers die actief zijn in de voedingssector? Wil je met jouw bedrijf – samen met andere ondernemers – er sterker en sneller op vooruit gaan? Dan is Plato een project waaraan je moet deelnemen.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}