SEW Eurodrive is de nieuwe Gangmaker van Voka-KvK Vlaams-Brabant

SEW Eurodrive uit Haasrode is verkozen tot Gangmaker van de provincie Vlaams-Brabant door Voka-KvK Vlaams-Brabant. Meer dan 600 ondernemers maakten de bekendmaking mee tijdens de tweede editie van de Nacht van de Gangmaker. Dit jaar vond het tuinfeest plaats in de tuinen van het Afrikapaleis.

Innovatie, durf, een nieuwe CO2-neutrale fabriek die volgend jaar de deuren opent in het Researchpark in Haasrode én de oude site die een R&D hub wordt, ook voor startende ondernemers. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom SEW Eurodrive met de trofee van Gangmaker naar huis mag. Een prestatie, zeker omdat het bedrijf het tegen andere toppers uit Vlaams-Brabant moest opnemen: Duracell, Hydroko en Neuhaus. 

“SEW Eurodrive sprong er voor mij uit als winnaar omdat zij echt een inspirerend voorbeeld zijn voor andere bedrijven in de regio. In alles wat ze doen schuilt een visie, denk maar aan hun beleid rond HR, maar ook rond AI bijvoorbeeld. Ze hebben bovendien ook een voortrekkersrol in de regio én reiken de hand aan andere bedrijven. We overhandigen hen deze prijs voor wat ze tot nu toe hebben gerealiseerd, maar we zijn ervan overtuigd dat we nog heel veel van onze Gangmaker mogen verwachten.”  Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitter Voka-KvK Vlaams-Brabant

“Een nieuwe fabriek openen in Leuven deel uitmakend van een Duitse groep toont aan hoe belangrijk SEW onze regio vindt. Dat zij verder de innovatiekracht van onze regio willen exploiteren en daarbij duidelijk voor onze regio kiezen, maakt hen een goede ambassadeur voor Vlaams-Brabant. Dat zij hun oude site openstellen voor starters om daar hun kennis te delen en mee R&D-oplossingen voor de industrie en de regio te bedenken toont aan hoe belangrijk zij innoverende ideeën vinden.”  Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant

Jury 

De jury van de Gangmaker Vlaams-Brabant bestond uit zeven personen: Jan Spooren, gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitter van Voka - Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant, Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant, Jolien Meeusen, Manager Ondernemingsrelaties bij Voka-KvK Vlaams-Brabant, Wim Desmet, algemeen beheerder aan de KUL, Kim Maes, account manager Kanal Z en Sam Sluismans, managing partner bij Deloitte Accountancy. De jury besliste bij consensus. 


Over de prijs
De Voka Ondernemingsprijs 2024 Gangmaker staat voor het ondersteunen en aanmoedigen van ondernemingen uit Vlaams-Brabant die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd op vlak van het ondernemerschap zelf, innovatie, duurzaamheid, creativiteit, samenwerking of durf. Het gaat om ondernemingen die door hun inzet ondernemerschap in onze provincie positief naar voren brengen alsook goesting en toegevoegde waarden van ondernemerschap naar buiten dragen. Deze prijs is een eerbetoon aan de toegevoegde waarde van de onderneming in het ondernemerslandschap van Vlaams-Brabant.

 

Bron: Voka Vlaams-Brabant 

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}