Slimme spirometrie voor huisartsen

1,2 miljoen Belgen heeft een longziekte en bij maar liefst 400.000 mensen is dit niet ontdekt. Dit project kan helpen voor een betere screening. Slimme spirometrie voor huisartsen behoort tot de nieuwste selectie innovatieprojecten 2021.
Cluster(s): health

De huisarts kan een sleutelrol spelen, maar regelmatig heeft die geen spirometer, een toestel om de longfunctie te meten aan de hand van de luchtstroom die je uitademt, of het loopt mis bij het uitvoeren de meting.
‘Slimme spirometrie voor huisartsen’ wil de spirometer slimmer maken waardoor het de huisarts kan helpen correct te meten. Ervaring uit de ziekenhuissector wordt hiervoor ingezet. Een hulp voor coronapatiënten.

‘Slimme spirometrie voor huisartsen’ is een project van ArtiQ, in samenwerking met KULeuven Huisartenopleiding en producenten van spirometers (subsidie: 90.687 euro)

Julie Maes: Julie.Maes@artiq.eu

Gerelateerd nieuws

Een innovatief idee? Wij subsidiëren tot 150.000 euro!

26 augustus 2021

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor ontvang je maximaal 150.000 euro (tot 50% kosten van je project). Jouw project zorgt voor de versterking van onze kennisregio Vlaams-Brabant en kadert in één of meer van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Het zet in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}