SPAT (Skin Prick Automated Test)

SPAT zal een revolutie veroorzaken bij de allergie-diagnose. Allergieën geven klachten bij zo’n 33% van de patiënten en 45% wordt foutief bepaald. Een kleine robot gaat coronaproof zorgen voor een snelle, zo aangenaam mogelijke, plaatsing van allergische stoffen op de arm.
Cluster(s): health

10 seconden duurt het plaatsen van de krasjes met allergische stoffen. Na 15 minuten is er een correcte diagnose. De papels (bultjes als reactie op de allergische stoffen) zijn perfect reproduceerbaar. De grootte van de papels is helemaal afhankelijk van de allergische reactie van het lichaam. Dit maakt een opvolging van een allergie tijdens een medische behandeling perfect mogelijk.

SPAT is een project van HippoCreates in samenwerking met imec.istart, Comate, Verhaert en 3 ziekenhuizen (UZ Leuven, Jan Portaels Vilvoorde en Militair ziekenhuis) (subsidie: 149.677 euro)

Senne Gorris: senne@hippocreates.be

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Zin in innovatie?

09 juni 2023

De provincie maakt de stoutste dromen van uw consortium waar. Maak samen met onze provinciale innovatiesubsidie een mega innovatiesprong!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

17
apr

In this ‘Smart Start’ session by KU Leuven LRD, Dewi Van De Vyver (co-founder & CEO of KU Leuven spin-off Effex; former CEO of Flow Pilots; ‘ICT Woman of the Year’; and all-round tech enthusiast) shares her personal insights.

28
jun

Startups in de life sciences hebben een goed functionerend ecosysteem nodig om succesvol te zijn. De Life Science Investors' Day op 10 oktober in Heidelberg probeert de gaten in de waardeketen te dichten, van technologieoverdracht tot de financiering van klinische proeven. Kom jouw startup in de biowetenschappepn voorstellen in Heidelberg! Inschrijven kan tot 28 juni 2024.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}