SPAT (Skin Prick Automated Test)

SPAT zal een revolutie veroorzaken bij de allergie-diagnose. Allergieën geven klachten bij zo’n 33% van de patiënten en 45% wordt foutief bepaald. Een kleine robot gaat coronaproof zorgen voor een snelle, zo aangenaam mogelijke, plaatsing van allergische stoffen op de arm.
Cluster(s): health

10 seconden duurt het plaatsen van de krasjes met allergische stoffen. Na 15 minuten is er een correcte diagnose. De papels (bultjes als reactie op de allergische stoffen) zijn perfect reproduceerbaar. De grootte van de papels is helemaal afhankelijk van de allergische reactie van het lichaam. Dit maakt een opvolging van een allergie tijdens een medische behandeling perfect mogelijk.

SPAT is een project van HippoCreates in samenwerking met imec.istart, Comate, Verhaert en 3 ziekenhuizen (UZ Leuven, Jan Portaels Vilvoorde en Militair ziekenhuis) (subsidie: 149.677 euro)

Senne Gorris: senne@hippocreates.be

Gerelateerd nieuws

Een innovatief idee? Wij subsidiëren tot 150.000 euro!

22 augustus 2022

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor ontvang je maximaal 150.000 euro (tot 50% kosten van je project). Jouw project zorgt voor de versterking van onze kennisregio Vlaams-Brabant en kadert in één of meer van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Het zet in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

07
dec

Op woensdag 7 december kan je vanaf 18u deelnemen aan een inspirerende workshop over de wetgeving rond medische hulpmiddelen. In het Engels: Medical Device Regulation (MDR). De – Engelstalige – workshop is bedoeld voor onderzoekers, ondernemers, beleidsmakers en andere professionals die via hun beroep in contact komen met deze complexe regelgeving.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}