Financiële injectie van 675.128 euro voor 7 innovatieve projecten

5 projecten helpen bij een gezondheidscrisis zoals Covid19. De andere 2 projecten versterken onze regio in de sector van de fruitbewaring en video-advertenties”.

Cluster(s): creativity, food, health, logistics

Deze projecten verbeteren de levenskwaliteit en tewerkstellingsmogelijkheden van vele Vlaams-Brabanders. Deze projecten vertegenwoordigen in totaal bedrijfsinvesteringen voor meer dan 1.566.405 euro, waarvan we een kleine helft bijdragen. 

 1. SPAT (Skin Prick Automated Test) is een corona-gerelateerd project van HippoCreates in samenwerking met imec.istart, Comate en 3 ziekenhuizen (UZ Leuven, Jan Portaels Vilvoorde en Militair ziekenhuis) (subsidie: 149.677 euro):
  SPAT zal een revolutie veroorzaken bij de allergie-diagnose
 2. Digifruit is een project van KULeuven, in samenwerking met Optiflux (VCBT), veilingen BFV en Belorta, Better3Fruit, fruitbedrijven Devos groep, Wouters Fruit, en Healthy Fruit (subsidie: 102.770 euro):
  Digifruit zal binnenkort staan voor lekkerder en beter bewaard fruit, gegarandeerd zonder bewaarmiddelen. 
 3. BRUcure is een corona-gerelateerd project van Air Cargo Belgium (ACB), in samenwerking van Voka Vlaams-Brabant, Brussels Airport Company en een aantal bedrijven en experten (subsidie: 100.000 euro):
  Met BRUcure zijn onze corona-vaccins in goede handen.
 4. Realtime datagedreven videoads is een project van AdSomeNoise, in samenwerking met Doggybites (Adhese) en KULeuven (subsidie: 102.783 euro): 
  Video advertenties zijn booming. We kennen ze allemaal al op het internet. Maar soms zijn ze ronduit storend. RDV ads zal de oplossing bieden.
 5. Slimme spirometrie voor huisartsen’ is een corona-gerelateerd project van ArtiQ, in samenwerking met KULeuven Huisartenopleiding en producenten van spirometers (subsidie: 90.687 euro):
  1,2 miljoen Belgen heeft een longziekte en bij maar liefst 400.000 mensen is dit niet ontdekt. Slimme spirometrie voor huisartsen zal de screening van longziekten drastisch verbeteren.
 6. Oxybril is een corona-gerelateerd project van Aspyro, Upthrust en de COPD patiëntenvereniging (subsidie: 37.411 euro): 
  Iedereen kent wel iemand die nood heeft aan extra zuurstof en daarvoor van die vervelende slangetjes draagt. Oxybril biedt nu reeds een eerste oplossing aan voor mensen met zuurstofnood en werkt verder aan een nog bredere toepassing.
 7. ‘Blended hulp voor mentaal welzijn’ is een corona-gerelateerd project van Qit, in samenwerking met Panenco en KU Leuven (subsidie: 91.800 euro): De geestelijke gezondheidszorg wordt in deze coronacrisis nog meer overspoeld door anders: een groeiende groep mensen gaan gebukt onder mentale problemen. Blended hulp wil de aanzwellende wachtlijsten aanpakken

Bekijk hier de ROB-tv reportage over oa Oxybril

Bekijk hier de RING-tv reportage over oa Brucure

Bekijk hier het nieuwsbericht op VRTnws

Gerelateerd nieuws

ESF-project Smart Loops schiet uit de startblokken

28 april 2021 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

ESF* heeft het startschot gegeven voor het circulaire project ‘Smart Loops’. In heel de provincie zal onder leiding van het provinciebestuur en enkele eminente pioniers aan de lange weg naar circulaire economie getimmerd worden. Tijdens het project werkt de sociale én reguliere economie samen aan mooie oplossingen die echt in de markt kunnen worden gezet.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

21
mei

In order to facilitate (European) SME interaction with academia and other SMEs, CELIS launched a ‘Call for Challenges’ in health from interested SMEs within the innovative Bio Rhein-Neckar cluster (Heidelberg) and selected 5 challenges. Are you up to it? If your technology, platform, or process could solve one of these exciting challenges, submit your solution to partner with them!

17
jun

Verduurzamen van de bedrijfsvloot, als organisatie kan je er niet meer om heen om hier mee aan de slag te gaan. De policy binnen de organisatie vereist misschien dat de milieu-impact van het wagenpark gereduceerd moet worden? Of medewerkers willen graag weten of ze in aanmerking komen voor een elektrische wagen? Of je wil hier als vlootbeheerder gewoon zelf actief rond werken, nu de federale regering vanaf 2026 enkel elektrische bedrijfswagens ambieert?

29
jun

De provincie zet alles in op innovatie. Voor innovatie binnen consortia heeft de provincie een mooie innovatiesubsidie klaar. Leer er alles over. Hoor getuigenissen van succesvolle projecten. Atelier innovatie focust zich dit jaar specifiek op Circulaire economie, AI en Creativity. Deze 3 thema's zijn voor zoveel innovaties belangrijk dat Atelier Innovatie een grote groep kan interesseren en enthousiasmeren.

Alle activiteiten
  Een initiatief van:
 • {title}
 • {title}
 • {title}
 • {title}