Buitenlandse diplomaten op officieel bezoek in de provincie

Op zaterdag 9 juni bracht een delegatie van vijftig buitenlandse diplomaten een officieel bezoek aan de provincie Vlaams-Brabant. De delegatie ontdekte de provinciehoofdstad Leuven en bracht een bezoek aan het innovatieve Health House en de Leuvense universiteitsbibliotheek.

De provincie staat in nauw contact met deze buitenlandse vertegenwoordigers in Brussel, één van de grootste diplomatieke centra in de wereld. Deze contacten verlopen via Smart Hub Vlaams-Brabant, het provinciale, innovatieve speerpuntenbeleid dat sterk inzet op internationalisering.

Zo werden reeds banden aangehaald met een aantal focusregio’s die de troeven van Vlaams-Brabant aanvullen en versterken. Net zoals Vlaams-Brabant zijn zij sterk in hightech, gezondheid, voeding, logistiek, cleantech en creativiteit. Het gaat om de regio’s Rhein-Neckar (Duitsland), Noord-Brabant (Nederland), de Hoofdstedelijke Regio Kopenhagen (Denemarken), Skåne (Zweden) en Chengdu (China). Smart Hub Vlaams-Brabant stimuleert Vlaams-Brabantse bedrijven en kennisinstellingen in samenwerkingsverbanden en –projecten met deze regio’s.

Dit officieel bezoek van de delegatie van vijftig diplomaten past in de internationaliseringsstrategie van Smart Hub Vlaams-Brabant om de provincie te promoten en buitenlandse investeerders aan te trekken.

Tijdens hun bezoek ontdekte de delegatie de vele economische troeven van de provincie. Zo werd een bezoek gebracht aan Health House, een uniek belevingscentrum inzake gezondheid en in het bijzonder medische technologie, een sector waarin onze provincie uitblinkt. Vervolgens kreeg de delegatie een exclusieve rondleiding in de universiteitsbibliotheek en maakte ze kennis met de meest innovatieve universiteit van Europa.

Ook de toeristische troeven van Vlaams-Brabant werden onder de aandacht gebracht. De provincie heeft een beleid uitgewerkt, specifiek voor de 220.000 buitenlandse werknemers en diplomaten in ons land, die vooral werkzaam en woonachtig zijn in Brussel, zodat zij een deel van hun vrije tijd ook hier zouden doorbrengen.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}