Smart Hub Atelier ‘Een duurzame bedrijfsvloot: aan de slag met Total Cost of Ownership’

Verduurzamen van de bedrijfsvloot, als organisatie kan je er niet meer om heen om hier mee aan de slag te gaan. De policy binnen de organisatie vereist misschien dat de milieu-impact van het wagenpark gereduceerd moet worden? Of medewerkers willen graag weten of ze in aanmerking komen voor een elektrische wagen? Of je wil hier als vlootbeheerder gewoon zelf actief rond werken, nu de federale regering vanaf 2026 enkel elektrische bedrijfswagens ambieert?

Praktische info

Datum:
17 juni 2021: 9u00 - 28 oktober 2021: 0u00
Locatie:
live of digitaal
Prijs:
550 euro

De ‘Total Cost of Ownership (TCO)’ van de vloot is in dit geval hét sleutelpunt om mee aan de slag te gaan. Waar in het verleden meestal gewerkt werd met een leasebedrag per maand, moet er nu meer gekeken worden naar de totale kost van een wagen. Afhankelijk van het type voertuig is er immers een andere fiscaliteit, onderhoudskost, restwaarde,… van toepassing.
Tijdens dit leertraject leert u het principe van Total Cost of Ownership begrijpen, zodat u er na afloop zelf mee aan de slag kan gaan.

Programma

Sessie 1: klassikale opleidingssessie

Algemene inleiding rond een duurzame bedrijfsvloot en de Total Cost of Ownership. Tijdens deze sessie worden o.a. volgende topics belicht: de context rond de heersende klimaat- en milieuproblematiek, de waaier aan alternatieve voertuigtechnologieën, de verschillende fiscaliteitsregels en tot slot de TCO-benadering. Hiernaast leert u TCO-berekeningen uit te voeren op basis van een laagdrempelige TCO-tool van The New Drive, zodat u hiermee in uw bedrijf aan de slag kan gaan.

Na de klassikale sessie krijg je een aantal opdrachten mee om in je zelf te gaan verdiepen in de impact dat deze benadering kan hebben voor jouw bedrijf en de car policy.

Sessie 2: individuele coachingsessie

Tijdens deze individuele sessie krijg je de kans om je berekeningen in de TCO-tool te bespreken met een expert van The New Drive en is er de mogelijkheid tot vragen stellen.

Sessie 3: individuele coachingsessie

Tijdens deze individuele coaching is er opnieuw de kans om vragen te stellen en met de spreker conclusies, volgende stappen/aandachtspunten af te toetsen.

Spreker

Nils Hooftman is senior adviseur voor elektrisch vervoer bij The New Drive. Nils heeft jarenlange ervaring met zero-emissie vervoer en werkte afgelopen jaren aan de diverse onderzoeken vanuit zijn vorige rol voor de VUB. Voor dit leertraject werkt Nils nauw samen met Arthur Vijghen. Arthur is de oprichter van The New Drive en levert straks 10 jaar advies op maat aan bedrijven die inzetten op de transitie naar een duurzamer mobiliteitssysteem.

Deze opleiding kadert volledig binnen het federaal besluit om tegen 2026 enkel nog zero-emissievoertuigen toe te laten als bedrijfsvoertuigen, en de vraag van bedrijven om zelf de basis te kennen om een TCO (Total Cost of Ownership) van een wagenpark correct te berekenen.

Data: 

  • Gemeenschappelijke sessie op donderdag 17 juni 2021 van 9 tot 13 u (inclusief broodjes en drank);
  • Individuele sessie 1 (bespreking TCO-berekening) op maandag 27 september, 1 uurslot te kiezen tussen 9 en 17 uur;
  • Individuele sessie 2 (bespreking ctieplan) op donderdag 28 oktober, 1 uurslot te kiezen tussen 9 en 17 uur.

Locatie: volgens de geldende Corona-voorschriften, zal de opleiding ofwel live in de grote vergaderzaal van Voka Vlaams-Brabant - Vilvoorde ofwel digitaal  gegeven worden.

Kostprijs 

  • 550 euro (excl. BTW), deze prijs omvat de drie sessies inclusief het gebruik van de tool die tijdens de les ter beschikking wordt gesteld.

Inschrijven

Schrijf je in via de website van Voka 

Meer info?

Neem contact op met Kristien Depraetere, Smart Hub Manager Cleantech, kristien.depraetere@voka.be

Gerelateerd nieuws

ESF-project Smart Loops schiet uit de startblokken

28 april 2021

ESF* heeft het startschot gegeven voor het circulaire project ‘Smart Loops’. In heel de provincie zal onder leiding van het provinciebestuur en enkele eminente pioniers aan de lange weg naar circulaire economie getimmerd worden. Tijdens het project werkt de sociale én reguliere economie samen aan mooie oplossingen die echt in de markt kunnen worden gezet.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

21
mei

In order to facilitate (European) SME interaction with academia and other SMEs, CELIS launched a ‘Call for Challenges’ in health from interested SMEs within the innovative Bio Rhein-Neckar cluster (Heidelberg) and selected 5 challenges. Are you up to it? If your technology, platform, or process could solve one of these exciting challenges, submit your solution to partner with them!

29
jun

De provincie zet alles in op innovatie. Voor innovatie binnen consortia heeft de provincie een mooie innovatiesubsidie klaar. Leer er alles over. Hoor getuigenissen van succesvolle projecten. Atelier innovatie focust zich dit jaar specifiek op Circulaire economie, AI en Creativity. Deze 3 thema's zijn voor zoveel innovaties belangrijk dat Atelier Innovatie een grote groep kan interesseren en enthousiasmeren.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}