Feed Food Health-campus verwelkomt Jodoco

Op 30 mei 2018 werd de eerste paal gezet voor de nieuwbouw van het bedrijf Jodoco op de FFH-campus in Tienen.

Cluster(s): food

Jodoco, opgericht in 1999 door Frans Huon en Frans Bouvy, is momenteel gevestigd in Jodoigne. Jodoco is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve voormengsels en aanvullende diervoeders. De ontwikkeling vindt plaats in eigen laboratoria en in samenwerking met instituten en universiteiten in binnen- en buitenland.

Het bedrijf verhuist in 2019 naar een nieuwe productielocatie op de Feed Food Health-campus te Tienen .

Jodoco is een innovatief bedrijf, actief in de Feed, met een eigen research afdeling. Jodoco onderhoudt nauwe banden met andere bedrijven uit Tienen die actief zijn in de waardeketen van suikerproductie. Het bedrijf past perfect in de doelstellingen voor nieuwe innovatieve bedrijven op de FFH-campus.

De eerste paal werd geheid door Anne-Marie Peeters, de weduwe van Frans Huon, en Frans Bouvy, samen met de Tiense burgemeester Katrien Partyka. Ook het schepencollege van Tienen, enkele genodigden en de medewerkers van Jodoco woonden de plechtigheid bij.

Het heien van de eerste paal is een Nederlands gebruik voor de eerste steenlegging. Het illustreert het internationale karakter van Jodoco in zowel zijn aandeelhouderschap als in zijn activiteiten.

De Feed Food Health-campus hoopt zijn terrein nog verder uit te breiden in de periode 2018-2019.

De campus is het hart van het Feed Food Health-project en bestaat uit een wetenschapspark met incubatiecentrum en een hoogwaardige, innovatieve bedrijvenzone De site is getransformeerd tot een innovatief en kennisgericht werkmilieu voor onderzoek, ontwikkeling en productie. Kortom, alles wat bedrijven nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}