Een ‘smart sportbuddy’ voor zwemmers

Je zwemprestaties opvolgen met een piepkleine wearable? Dat kan binnenkort met de Smart SportBuddy. Dekimo Leuven en het Nederlandse FreeSense Solutions ontwikkelen samen, met steun van het Interreg project “Crossroads 2”, een wearable die de prestaties en gezondheidsparameters van zwemmers opvolgt.

Cluster(s): creativity, health

Dekimo Leuven ontwikkelt firmware, embedded software en elektronica op maat voor de industrie. De Nederlandse markt is voor het bedrijf ook geen onbekende, want het is ontstaan uit een Nederlands bedrijf.

Een slim oortje voor zwemmers

Één van de laatste samenwerkingen met Nederland is de Smart SportBuddy. Het is een oortje, een in-ear-wearable, voor zwemmers waarmee allerlei zaken worden gemeten: hartslag, rotatiehoeken, de actuele zwemslagfrequentie, ... Er is ook directe communicatie met de trainer mogelijk. De sporter krijgt zelfs tijdens zijn inspanning nog feedback waarmee hij zijn gedrag kan aanpassen.

Dat gebeurt via lerende software die de prestaties analyseert, vergelijkt met het trainingsdoel en via een ‘navigatiestem’ feedback geeft aan de zwemmer tijdens het zwemmen. De gebruiker kan de gegevens ook op langere termijn bijhouden en delen met trainers en coaches.

Voor die ontwikkeling werkt Dekimo Leuven samen met het Eindhovense bedrijf FreeSense Solutions, die heel sterk zijn in productarchitectuur en applicatiesoftware. Zij specialiseren zich in de ontwikkeling van technologie voor wearables en slimme indooromgevingen.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

27
nov

Japan: verken nu de mogelijkheden, pluk straks de vruchten. Drijf je nog geen handel met Japan? Je kan proeven van zakendoen met Japan op 27 november tijdens de Week van het Internationaal Ondernemen.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}