Een ‘smart sportbuddy’ voor zwemmers

Je zwemprestaties opvolgen met een piepkleine wearable? Dat kan binnenkort met de Smart SportBuddy. Dekimo Leuven en het Nederlandse FreeSense Solutions ontwikkelen samen, met steun van het Interreg project “Crossroads 2”, een wearable die de prestaties en gezondheidsparameters van zwemmers opvolgt.

Cluster(s): creativity, health

Dekimo Leuven ontwikkelt firmware, embedded software en elektronica op maat voor de industrie. De Nederlandse markt is voor het bedrijf ook geen onbekende, want het is ontstaan uit een Nederlands bedrijf.

Een slim oortje voor zwemmers

Één van de laatste samenwerkingen met Nederland is de Smart SportBuddy. Het is een oortje, een in-ear-wearable, voor zwemmers waarmee allerlei zaken worden gemeten: hartslag, rotatiehoeken, de actuele zwemslagfrequentie, ... Er is ook directe communicatie met de trainer mogelijk. De sporter krijgt zelfs tijdens zijn inspanning nog feedback waarmee hij zijn gedrag kan aanpassen.

Dat gebeurt via lerende software die de prestaties analyseert, vergelijkt met het trainingsdoel en via een ‘navigatiestem’ feedback geeft aan de zwemmer tijdens het zwemmen. De gebruiker kan de gegevens ook op langere termijn bijhouden en delen met trainers en coaches.

Voor die ontwikkeling werkt Dekimo Leuven samen met het Eindhovense bedrijf FreeSense Solutions, die heel sterk zijn in productarchitectuur en applicatiesoftware. Zij specialiseren zich in de ontwikkeling van technologie voor wearables en slimme indooromgevingen.

Gerelateerd nieuws

Boost jouw project met innovatiesubsidies!

26 mei 2020 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar uw innovatieproject. Daarvoor heeft de provincie maximaal 150.000 euro (maximaal subsidiepercentage 50%) per project klaar. De projecten gaan voor de versterking van de kennisregio Vlaams-Brabant en zetten in op één of meerdere van de volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity) en zetten in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}