Een ‘smart sportbuddy’ voor zwemmers

Je zwemprestaties opvolgen met een piepkleine wearable? Dat kan binnenkort met de Smart SportBuddy. Dekimo Leuven en het Nederlandse FreeSense Solutions ontwikkelen samen, met steun van het Interreg project “Crossroads 2”, een wearable die de prestaties en gezondheidsparameters van zwemmers opvolgt.

Cluster(s): creativity, health

Dekimo Leuven ontwikkelt firmware, embedded software en elektronica op maat voor de industrie. De Nederlandse markt is voor het bedrijf ook geen onbekende, want het is ontstaan uit een Nederlands bedrijf.

Een slim oortje voor zwemmers

Één van de laatste samenwerkingen met Nederland is de Smart SportBuddy. Het is een oortje, een in-ear-wearable, voor zwemmers waarmee allerlei zaken worden gemeten: hartslag, rotatiehoeken, de actuele zwemslagfrequentie, ... Er is ook directe communicatie met de trainer mogelijk. De sporter krijgt zelfs tijdens zijn inspanning nog feedback waarmee hij zijn gedrag kan aanpassen.

Dat gebeurt via lerende software die de prestaties analyseert, vergelijkt met het trainingsdoel en via een ‘navigatiestem’ feedback geeft aan de zwemmer tijdens het zwemmen. De gebruiker kan de gegevens ook op langere termijn bijhouden en delen met trainers en coaches.

Voor die ontwikkeling werkt Dekimo Leuven samen met het Eindhovense bedrijf FreeSense Solutions, die heel sterk zijn in productarchitectuur en applicatiesoftware. Zij specialiseren zich in de ontwikkeling van technologie voor wearables en slimme indooromgevingen.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

01
jun

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

13
jun

De call voor, nieuwe door de provincie ondersteunde, innovatieprojecten staat weer open. Hebben jullie een super innovatief idee uit te voeren in de regio voor een economisch haalbare uitdaging in de regio Vlaams-Brabant? Kijk dan even snel of jullie in aanmerking komen voor maximaal 150.000 euro subsidie aan het max percentage 50%. We helpen jullie graag verder. Kom zeker langs op dit event om ideeën op te doen en om te horen of jullie idee in aanmerking zou kunnen komen.

20
jun

Baanbrekende innovaties ontstaan vaak waar verschillende sectoren samen komen. Wat als we dat met de Leuvense speerpuntsectoren Health, High Tech en Creativity doen?

17
sep

De Businessclub Industrie 4.0 brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op Industrie 4.0 samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten. Bedrijven, onderzoekers en/of kennisexperts binnen de categorie 'Innovation Leaders' presenteren op een interactieve manier hoe zij scoren met Industrie 4.0. Dit telkens bij een hosting company die reeds een aantal technologieën heeft geïmplementeerd rond Industrie 4.0.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}