Multiflexibele Productie Plant voor citroenzuur specialiteiten & andere voedingstoffen

Om zijn marktpositie te verstevigen, streeft Citrique Belge ernaar om verschillende nieuwe specialiteiten van citroenzuur in een open innovatietraject te produceren. Het doel van dit project is een MPP (multiflexible productieplant) te ontwikkelen waarbij een deel van de productiecapaciteit benut kan worden door andere (regionale) voedingsbedrijven.
Cluster(s): food

Zoals Citrique Belge zijn er in heel de wereld maar goed 15 spelers, waarvan 2 in Europa. De concurrentie is bikkelhard en de prijzen voor het gewone citroenzuur zijn soms heel fluctuerend. Citrique Belge wil daarom inzetten op beter geprijsde specialiteiten voor food en pharma. Om deze uitbreiding te kunnen realiseren, is het van belang dat er een nieuwe open en innovatieve productiesite ontwikkeld wordt, die zeer flexibel kan omgebouwd worden.

Uniek in dit project is dat Citrique deze site niet alleen voor zichzelf wil houden. In de plaats daarvan deelt het bedrijf samen met andere partners uit de foodsector kennis, kunde en investeringen. Deze vorm van 'open innoveren' is een unicum in de meestal heel besloten foodwereld waar iedereen angstvallig recepturen geheim houdt.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met een provinciale innovatiesubsidie: 150.000 euro.

Partners: Citrique Belge, UCLL, Flanders’ Food, POM Vlaams-Brabant.

Image: Designed by Welcomia

Lieve Lamberts (Citrique Belge)
016 80 64 20 lieve.lamberts@citriquebelge.com 

Gerelateerd nieuws

Innovatieproject Digifruit zorgt voor betere bewaring van appelen en peren

24 februari 2023

Optiflux ontwikkelde, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en onderzoekspartners KU Leuven en VCBT, slimme technologie voor het beter bewaren van hard fruit in koelcellen. Dankzij het innovatieproject ‘Digifruit’ kan de fruitboer op een efficiëntere, goedkopere en gezondere manier appelen en peren bewaren. Het fruit wordt in koelcellen opgevolgd met nieuwe sensoren en een computersysteem die de luchtkwaliteit meten. Door de luchtsamenstelling op elk moment aan te passen, kan men de rijping beter beheersen en optimaal gerijpt fruit op de markt brengen.

Een innovatief idee? Wij subsidiëren tot 150.000 euro!

22 augustus 2022

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor ontvang je maximaal 150.000 euro (tot 50% kosten van je project). Jouw project zorgt voor de versterking van onze kennisregio Vlaams-Brabant en kadert in één of meer van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Het zet in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

19
apr

Op woensdag 19 april 2023 organiseren Comate, Leuven MindGate en Smart Hub Vlaams-Brabant het event ‘Hardware Unlocked’, een full-day event dat 100% Hardware Engineering & Design ademt.

26
apr

Op 26 april 2022 vindt de derde editie plaats van "Food.Focus.Future" in Kirrweiler, Duitsland. Je krijgt boeiende inzichten over de trends in de voedingsindustrie met een focus op duurzaamheid. Een gevarieerd programma met lezingen en workshops, een beurs en netwerkmogelijkheden rond het thema "Toekomstige trends in de voedingsindustrie" wachten op jou!

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}