Multiflexibele Productie Plant voor citroenzuur specialiteiten & andere voedingstoffen

Om zijn marktpositie te verstevigen, streeft Citrique Belge ernaar om verschillende nieuwe specialiteiten van citroenzuur in een open innovatietraject te produceren. Het doel van dit project is een MPP (multiflexible productieplant) te ontwikkelen waarbij een deel van de productiecapaciteit benut kan worden door andere (regionale) voedingsbedrijven.
Cluster(s): food

Zoals Citrique Belge zijn er in heel de wereld maar goed 15 spelers, waarvan 2 in Europa. De concurrentie is bikkelhard en de prijzen voor het gewone citroenzuur zijn soms heel fluctuerend. Citrique Belge wil daarom inzetten op beter geprijsde specialiteiten voor food en pharma. Om deze uitbreiding te kunnen realiseren, is het van belang dat er een nieuwe open en innovatieve productiesite ontwikkeld wordt, die zeer flexibel kan omgebouwd worden.

Uniek in dit project is dat Citrique deze site niet alleen voor zichzelf wil houden. In de plaats daarvan deelt het bedrijf samen met andere partners uit de foodsector kennis, kunde en investeringen. Deze vorm van 'open innoveren' is een unicum in de meestal heel besloten foodwereld waar iedereen angstvallig recepturen geheim houdt.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met een provinciale innovatiesubsidie: 150.000 euro.

Partners: Citrique Belge, UCLL, Flanders’ Food, POM Vlaams-Brabant.

Image: Designed by Welcomia

Lieve Lamberts (Citrique Belge)
016 80 64 20 lieve.lamberts@citriquebelge.com 

Gerelateerd nieuws

Een innovatief idee? Wij subsidiëren tot 150.000 euro!

22 augustus 2022

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor ontvang je maximaal 150.000 euro (tot 50% kosten van je project). Jouw project zorgt voor de versterking van onze kennisregio Vlaams-Brabant en kadert in één of meer van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Het zet in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}