Multiflexibele Productie Plant voor citroenzuur specialiteiten & andere voedingstoffen

Om zijn marktpositie te verstevigen, streeft Citrique Belge ernaar om verschillende nieuwe specialiteiten van citroenzuur in een open innovatietraject te produceren. Het doel van dit project is een MPP (multiflexible productieplant) te ontwikkelen waarbij een deel van de productiecapaciteit benut kan worden door andere (regionale) voedingsbedrijven.
Cluster(s): food

Zoals Citrique Belge zijn er in heel de wereld maar goed 15 spelers, waarvan 2 in Europa. De concurrentie is bikkelhard en de prijzen voor het gewone citroenzuur zijn soms heel fluctuerend. Citrique Belge wil daarom inzetten op beter geprijsde specialiteiten voor food en pharma. Om deze uitbreiding te kunnen realiseren, is het van belang dat er een nieuwe open en innovatieve productiesite ontwikkeld wordt, die zeer flexibel kan omgebouwd worden.

Uniek in dit project is dat Citrique deze site niet alleen voor zichzelf wil houden. In de plaats daarvan deelt het bedrijf samen met andere partners uit de foodsector kennis, kunde en investeringen. Deze vorm van 'open innoveren' is een unicum in de meestal heel besloten foodwereld waar iedereen angstvallig recepturen geheim houdt.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met een provinciale innovatiesubsidie: 150.000 euro.

Partners: Citrique Belge, UCLL, Flanders’ Food, POM Vlaams-Brabant.

Image: Designed by Welcomia

Lieve Lamberts (Citrique Belge)
016 80 64 20 lieve.lamberts@citriquebelge.com 

Gerelateerd nieuws

3-CIT project Citrique Belge: goed van start

23 juli 2018

Het 3-CIT innovatieproject beoogt de ontwikkeling van een multiflexibele productieplant voor de productie van verschillende zouten van citroenzuur. De productieplant is een open kennisstructuur en andere bedrijven uit de voedingssector kunnen van deze plant gebruik maken.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}