Vlaamse Life Sciences-bedrijven gaan internationaal

De provincie Vlaams-Brabant, FlandersBio, DSP Valley, Leuven MindGate, de RegMed-Community en Flanders Investment & Trade gaan samenwerken om de Vlaamse Life Sciences-bedrijven aan buitenlandse partners te helpen.

Cluster(s): health

Vlaanderen staat sterk in de sector van de Life Sciences. Dit is een groeisector van ondernemingen in de medische technologie (MedTech), de biotechnologie (BioTech) en de regeneratieve geneeskunde (RegMed).

Medtech staat voor fysieke, mechanische of elektronische hulpmiddelen die worden gebruikt voor de preventie, diagnose of therapie van aandoeningen. Eén van de bekendste voorbeelden is de pacemaker.

BioTech maakt gebruik van dieren, planten, bacteriën of andere levende wezens voor de ontwikkeling van medicijnen. Meer dan 250 BioTech geneesmiddelen en vaccins zijn al beschikbaar. Insuline is het ongetwijfeld het markantste voorbeeld.

Regeneratieve geneeskunde (RegMed) of vervangingsgeneeskunde houdt zich bezig met de regeneratie van cellen, weefsels en zelfs organen. Zo heeft men in het laboratorium en via klinische testen al brandwonden, blindheid, doofheid en andere aandoeningen behandeld.
 

‘Om deze sterke positie verder uit te bouwen, is het vinden van de juiste buitenlandse partners cruciaal. Zij zijn immers potentiële klanten en/of partners in onderzoek en ontwikkeling voor onze Vlaamse bedrijven’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

‘Daarom helpen de projectpartners de Vlaamse Life Sciences bedrijven in hun internationalisering via matchingsessies, opleiding en een conferentie. Ook maken ze interessante buitenlandse Life Sciences-bedrijven warm om te investeren in Vlaanderen’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie en EFRO-programma’s.

De provincie Vlaams-Brabant werkt hiervoor samen met FlandersBio, DSP Valley en Leuven MindGate. Ook de RegMed-Community en Flanders Investment & Trade zijn hierin waardevolle partners.

Dit project wordt mogelijk gemaakt via subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Lees meer over Smart Hub Vlaams-Brabant en internationalisatie in de nieuwe editie van Economie Werkt.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}