Eerste editie van ‘Life-on-Chip’, een groot succes!

De tweedaagse conferentie ‘Life-on-Chip – The Road from Idea to Reality’ was met een bijeenkomst van meer dan 140 wetenschappers en bedrijfsleiders uit binnen- en buitenland op 21 en 22 februari een groot succes. De aanwezigen waren allemaal spelers uit de sector van de Health/Life Sciences en de micro- en nanotechnologie.

Cluster(s): health

Momenteel werken deze pioniers aan onze gezondheid van morgen: nieuwe en betere medicijnen, protheses, technieken, behandelingen, … en dit alles meer en meer op maat van de individuele patiënt. Om doorbraken te realiseren moet er meer kruisbestuiving zijn. Niet alleen tussen de verschillende disciplines binnen het grote domein van de Health/Life Sciences, maar ook tussen de Health/Life Sciences en de micro- en nanotechnologie.

Met de ‘Life-on-Chip’ conferentie zette Smart Hub Vlaams-Brabant deze pioniers via netwerking, een symposium met meer dan 20 sprekers en matchmaking (E.E.N./B2Match) aan tot meer samenwerking.

Vanwege het grote succes van deze eerste editie én om de kruisbestuiving te blijven stimuleren, zal Smart Hub Vlaams-Brabant (in samenwerking met haar partners) in de komende jaren nog meer van deze conferenties organiseren. Op termijn versterken we hiermee ons ecosysteem.

Je kan de foto's van Life-on-Chip bekijken op het Flickraccount van Smart Hub Vlaams-Brabant. Bovendien maakte ook Kanaal Z een reportage over het event:

De Life-on-Chip conferentie past in een Vlaamsbreed EFRO-project waarvan onze provincie de trekker is. Partners zijn flanders.bio, DSP Valley en Leuven MindGate en het wordt mede ondersteund door de RegMed-community en Flanders Investment & Trade.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}