Eerste editie van ‘Life-on-Chip’, een groot succes!

De tweedaagse conferentie ‘Life-on-Chip – The Road from Idea to Reality’ was met een bijeenkomst van meer dan 140 wetenschappers en bedrijfsleiders uit binnen- en buitenland op 21 en 22 februari een groot succes. De aanwezigen waren allemaal spelers uit de sector van de Health/Life Sciences en de micro- en nanotechnologie.

Cluster(s): health

Momenteel werken deze pioniers aan onze gezondheid van morgen: nieuwe en betere medicijnen, protheses, technieken, behandelingen, … en dit alles meer en meer op maat van de individuele patiënt. Om doorbraken te realiseren moet er meer kruisbestuiving zijn. Niet alleen tussen de verschillende disciplines binnen het grote domein van de Health/Life Sciences, maar ook tussen de Health/Life Sciences en de micro- en nanotechnologie.

Met de ‘Life-on-Chip’ conferentie zette Smart Hub Vlaams-Brabant deze pioniers via netwerking, een symposium met meer dan 20 sprekers en matchmaking (E.E.N./B2Match) aan tot meer samenwerking.

Vanwege het grote succes van deze eerste editie én om de kruisbestuiving te blijven stimuleren, zal Smart Hub Vlaams-Brabant (in samenwerking met haar partners) in de komende jaren nog meer van deze conferenties organiseren. Op termijn versterken we hiermee ons ecosysteem.

Je kan de foto's van Life-on-Chip bekijken op het Flickraccount van Smart Hub Vlaams-Brabant. Bovendien maakte ook Kanaal Z een reportage over het event:

De Life-on-Chip conferentie past in een Vlaamsbreed EFRO-project waarvan onze provincie de trekker is. Partners zijn flanders.bio, DSP Valley en Leuven MindGate en het wordt mede ondersteund door de RegMed-community en Flanders Investment & Trade.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

01
jun

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

13
jun

De call voor, nieuwe door de provincie ondersteunde, innovatieprojecten staat weer open. Hebben jullie een super innovatief idee uit te voeren in de regio voor een economisch haalbare uitdaging in de regio Vlaams-Brabant? Kijk dan even snel of jullie in aanmerking komen voor maximaal 150.000 euro subsidie aan het max percentage 50%. We helpen jullie graag verder. Kom zeker langs op dit event om ideeën op te doen en om te horen of jullie idee in aanmerking zou kunnen komen.

20
jun

Baanbrekende innovaties ontstaan vaak waar verschillende sectoren samen komen. Wat als we dat met de Leuvense speerpuntsectoren Health, High Tech en Creativity doen?

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}