Eerste editie van ‘Life-on-Chip’, een groot succes!

De tweedaagse conferentie ‘Life-on-Chip – The Road from Idea to Reality’ was met een bijeenkomst van meer dan 140 wetenschappers en bedrijfsleiders uit binnen- en buitenland op 21 en 22 februari een groot succes. De aanwezigen waren allemaal spelers uit de sector van de Health/Life Sciences en de micro- en nanotechnologie.

Cluster(s): health

Momenteel werken deze pioniers aan onze gezondheid van morgen: nieuwe en betere medicijnen, protheses, technieken, behandelingen, … en dit alles meer en meer op maat van de individuele patiënt. Om doorbraken te realiseren moet er meer kruisbestuiving zijn. Niet alleen tussen de verschillende disciplines binnen het grote domein van de Health/Life Sciences, maar ook tussen de Health/Life Sciences en de micro- en nanotechnologie.

Met de ‘Life-on-Chip’ conferentie zette Smart Hub Vlaams-Brabant deze pioniers via netwerking, een symposium met meer dan 20 sprekers en matchmaking (E.E.N./B2Match) aan tot meer samenwerking.

Vanwege het grote succes van deze eerste editie én om de kruisbestuiving te blijven stimuleren, zal Smart Hub Vlaams-Brabant (in samenwerking met haar partners) in de komende jaren nog meer van deze conferenties organiseren. Op termijn versterken we hiermee ons ecosysteem.

Je kan de foto's van Life-on-Chip bekijken op het Flickraccount van Smart Hub Vlaams-Brabant. Bovendien maakte ook Kanaal Z een reportage over het event:

De Life-on-Chip conferentie past in een Vlaamsbreed EFRO-project waarvan onze provincie de trekker is. Partners zijn flanders.bio, DSP Valley en Leuven MindGate en het wordt mede ondersteund door de RegMed-community en Flanders Investment & Trade.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Nieuwe openstelling CrossRoads2

15 februari 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

De behoefte aan grensoverschrijdende samenwerking, gestimuleerd met subsidie, blijkt enorm groot te zijn bij KMO’s/MKB’s. Hierom heeft Stichting CrossRoads2 een herindiening gedaan bij Interreg Vlaanderen-Nederland. Het project kreeg extra budget en kan daarom een nieuwe openstelling uitzetten!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

15
mei

Artificial Intelligence is booming and it’s there to push your business forward. Become a believer. Let AI help you develop real innovations for Smart Health, Smart Industry and Smart Cities. AI Flanders reaches out to Flemish companies (yet also welcomes international players) and policy makers to help them understand and leverage the power of Artificial Intelligence. It focuses on opportunities & cases in three domains: Smart Health, Smart Industry and Smart Cities.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}