BENEO huldigt nieuw high-end magazijn in

De groei van BENEO in België rust op de pijlers van kwaliteitszorg en een constante gedrevenheid om haar producten en productieprocessen te verbeteren. De bouw van een nieuw magazijn dat op 28 juni officieel werd ingehuldigd past in dat verhaal omdat BENEO steeds meer ruimte nodig heeft om haar bedrijfsdoelstellingen waar te maken.

Cluster(s): food

Ook past dit in de bedrijfsstrategie van BENEO om de noden van onze klanten perfect in te vullen en hoge service te bieden. Opnieuw een belangrijke mijlpaal in BENEO’s missie ‘contributing to better nutrition and health for people and animals’.

Het nieuwe magazijn (3.000 m2), opgetrokken volgens de nieuwste high-end industriële standaarden en systemen, bergt 7.000 palletplaatsen en werkt met automatische shuttles.

Door deze extra magazijncapaciteit is minder externe opslag nodig en blijven de goederen praktisch allemaal in Wijgmaal. Hierdoor moeten er minder bewegingen uitgevoerd worden en zijn er veel minder transporten want de goederen dienen niet meer naar een extern magazijn gebracht worden en dus ook niet teruggebracht. Minder belastend voor het milieu én de omwonenden.

Het nieuwe magazijn mag met reden een exponent genoemd worden van Leuvens’ ambitie om als stad innoverende economieën de ruimte te bieden om grenzen te verleggen.

De feestelijke inhuldiging werd opgeluisterd door onder andere volgende gastsprekers: schepen Mohamed Ridouani die bevoegd is voor economie, Inge Arents van Flanders’ Food over innovatie in de voedingssector in Vlaanderen, Dominique Speleers lid van het executive committee van BENEO en de Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

01
jun

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

13
jun

De call voor, nieuwe door de provincie ondersteunde, innovatieprojecten staat weer open. Hebben jullie een super innovatief idee uit te voeren in de regio voor een economisch haalbare uitdaging in de regio Vlaams-Brabant? Kijk dan even snel of jullie in aanmerking komen voor maximaal 150.000 euro subsidie aan het max percentage 50%. We helpen jullie graag verder. Kom zeker langs op dit event om ideeën op te doen en om te horen of jullie idee in aanmerking zou kunnen komen.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}