Inventaris voedingsindustrie

FSHD stelt een inventaris op van onderzoeks- en ontwikkelingsgerichte noden bij voedingsbedrijven om als smart hub de noden en mogelijkheden van de sector beter te leren kennen.
Cluster(s): food

De beoogde inventaris zal dienen voor volgende vervolgacties:

 • Business development:
  Welke O&O opportuniteiten doen zich nu voor bij de bedrijven uit de inventaris waarvoor KUL-LFoRCe dienstverlening zou kunnen aanbieden?
 • KIC Food
  Wat zijn de interesses en het potentieel van de bedrijven uit de inventaris om later deel te nemen aan het initiatief KIC Food? KIC Food is een Europees initiatief om in gans Europa excellentiepolen in een voeding met elkaar te verbinden. Elk heeft hierbij zijn eigen specialisatie.
 • Meet- en pilootcentrum graanverwerkende industrie:
  Is er een behoefte aan een meet- en pilootcentrum rond granen en graanafgeleide producten bij de bedrijven uit de inventaris? Wat zijn de specifieke interesses en het potentieel voor de bedrijven uit de inventaris om gebruik te maken van het meet- en pilootcentrum?
  De KU Leuven ziet potentieel in een verhoging van analytische dienstverleningsactiviteiten inzake granen en graanafgeleide producten voor de graanverwerkende industrie (incl. primaire industrie) en verwante analyses voor niet-graanverwerkende bedrijven door de oprichting van een gespecialiseerd analytisch dienstverleningscentrum.
 • Glutenvrije voeding:
  Wat zijn de interesses bij de bedrijven van de inventaris inzake glutenvrije voeding? Bij interesse, welke zijn de belangrijkste barrières die de bedrijven weerhouden om hierop in te zetten? Welke zijn hier de noden op vlak van innovatie?
  KU Leuven voorziet voorjaar 2015 een nieuw onderzoeksprogramma rond productontwikkeling en processing van glutenvrije voeding vnl gericht op bakkerijproducten.
 • Feed Food Health Tienen + incubatorennetwerk:
  Zijn er opportuniteiten te detecteren wat betreft uitbreiding / herlocalisatie van O&O afdelingen of high-tech processen waarvoor FFH Tienen een geschikte locatie zou zijn? Welke ondersteuningsmaatregelen ontbreken waardoor deze bedrijven zich ten volle zouden kunnen ontplooien?
 • Visualisaties van sterke spelers in de voedingsketen in Vlaams-Brabant:
  Hiermee willen we grafisch weergeven waar binnen de Provincie Vlaams-Brabant sterke actoren zich bevinden in de volledige keten van de voedingsindustrie. Deze opdracht focust binnen deze doelstelling op voedingsbedrijven en aanverwante technologiebedrijven.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Nieuwe openstelling CrossRoads2

15 februari 2019

De behoefte aan grensoverschrijdende samenwerking, gestimuleerd met subsidie, blijkt enorm groot te zijn bij KMO’s/MKB’s. Hierom heeft Stichting CrossRoads2 een herindiening gedaan bij Interreg Vlaanderen-Nederland. Het project kreeg extra budget en kan daarom een nieuwe openstelling uitzetten!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

23
mei

In 2018 was Nederland voor Vlaamse bedrijven de op één na belangrijkste exportbestemming. Hoog tijd dat ook uw onderneming de stap zet richting onze Noorderburen! Op de Vlaams-Nederlandse Handelsdag leert u als Vlaams bedrijfsleider hoe u de Hollandse markt best benadert, hoe u uw kansen verhoogt en hoe u de juiste handelspartner vindt.

Alle activiteiten
  Een initiatief van:
 • {title}
 • {title}
 • {title}
 • {title}