Health House

Ook in de wereld van geneeskunde en zorg bepaalt technologie de toekomst. Health House biedt een uniek platform waarop partners hun 'state-of-the-art' innovaties en technologieën kunnen tentoonstellen, laten beleven, aanleren en demonstreren.
Cluster(s): health

De bezoekers van Health House krijgen een indrukwekkende verzameling van medische spitstechnologie te zien. Zo staat er een digitale dissectietafel waarop je een lichaam driedimensionaal kan onderzoeken. Of leer je er meer over de medische toepassingen van 3D-printing. Of kan je voor de ultieme virtual reality ervaring gaan en binnentreden in het menselijk brein om te ervaren hoe een epileptische aanval tot stand komt.

De kracht van Health House is vooral gericht op visualisatie en personalisatie. Zo is het perfect mogelijk om in de voormiddag een delegatie van potentiële investeerders te ontvangen voor imec en in de namiddag een Nederlandse delegatie in het kader van een bezoek voor de provincie Vlaams-Brabant. Met slechts 1 druk op de knop wordt de volledige verhaallijn, setting en zelfs belichting aangepast aan de organiserende organisatie. Health House wordt als het ware omgetoverd tot een verlengstuk van het bedrijf of de organisatie op locatie.

Momenteel zijn er 6 unieke verhaallijnen te bewonderen bij Health House: zo maak je kennis met de nieuwste hypes en trends op vlak van gezondheid en zorg, kan je de geschiedenis van de geneeskunde op een interactieve manier ontdekken, of laat je je meenemen in de wondere wereld van de nanotechnologieën.

Als één van de partners heeft ook de provincie Vlaams-Brabant een unieke storyline ontwikkeld, waarin je de toekomst van de innovatieve Vlaams-Brabantse health & care kan ontdekken. Lees hier alvast het eerste verslag!

Meer info:

Dimitri Vanaeken
Communicatie en events manager Health House
dimitri.vanaeken@health-house.be
0494 85 32 20

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Zin in innovatie?

09 juni 2023

De provincie maakt de stoutste dromen van uw consortium waar. Maak samen met onze provinciale innovatiesubsidie een mega innovatiesprong!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

13
jun

Ben je innovatief bezig en kun je een steuntje in de rug gebruiken? Talloze bedrijven gingen je voor en kregen een innovatiesubsidie via Smart Hub Vlaams-Brabant. Tijdens deze infosessie i.s.m. Voka kom je er alles over te weten en ga je in gesprek met bedrijven die van de subsidie gebruik maakten. Laat je begeleiden door relevante partijen die je helpen je innovatief project tot een goed einde te brengen.

28
jun

Startups in de life sciences hebben een goed functionerend ecosysteem nodig om succesvol te zijn. De Life Science Investors' Day op 10 oktober in Heidelberg probeert de gaten in de waardeketen te dichten, van technologieoverdracht tot de financiering van klinische proeven. Kom jouw startup in de biowetenschappepn voorstellen in Heidelberg! Inschrijven kan tot 28 juni 2024.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}