Ontdek de toekomst van Health & Care in Health House

Op de Dag van de Zorg opende Health House officieel de deuren. Op 19 maart stelde de provincie Vlaams-Brabant haar eigen verhaallijn voor en toonde wat de regio allemaal te bieden heeft op vlak van geneeskunde en zorg.

Cluster(s): health

Ook in de wereld van geneeskunde en zorg bepaalt technologie de toekomst. Health House biedt een uniek platform waarop partners, waaronder Stad Leuven, KU Leuven, provincie Vlaams-Brabant en imec, hun ‘state-of-the-art’ innovaties en technologieën kunnen tentoonstellen, laten beleven, aanleren, demonstreren, of zelfs werken met de toekomstige trends in geneeskunde en zorg.

Voor elk van deze partners is er een unieke verhaallijn ontwikkeld. De provinciale verhaallijn toont wat Vlaams-Brabant allemaal te bieden heeft op vlak van geneeskunde en zorg. Bovendien spelen de provinciale partners een hoofdrol.

Voor OMICS wordt het unieke Lipidomics verhaal getoond in het Artefact. Daarnaast krijgt de regeneratieve geneeskunde een platform op één van de 2 enige Belgische Anatomage tafels. Ook andere innovatieprojecten worden in de kijker gezet, zoals Pharmabs, Ingenieurs in Woonzorgcentrum, Sportstechlab, Pharmahub en SugaR&D. De verhaallijn van de provincie biedt ten slotte als enige ook een speelse Healthbattle aan in de Kinect.

De provincie zal Health House in de toekomst gebruiken als ontvangstplaats voor bedrijven en internationale delegaties. Op die manier kunnen er nog meer (buitenlandse) investeringen voor Health en Care naar de provincie gehaald worden. Bovendien kunnen ook partners inzake internationalisering, zoals Flanders Investment & Trade, DSP Valley en VOKA Vlaams-Brabant, de provinciale storyline tonen en de regio mee promoten naar hun buitenlandse contacten.

Bekijk het fotoverslag hier!

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Eerste editie van ‘Life-on-Chip’, een groot succes!

04 maart 2019 | Cluster(s): health

De tweedaagse conferentie ‘Life-on-Chip – The Road from Idea to Reality’ was met een bijeenkomst van meer dan 140 wetenschappers en bedrijfsleiders uit binnen- en buitenland op 21 en 22 februari een groot succes. De aanwezigen waren allemaal spelers uit de sector van de Health/Life Sciences en de micro- en nanotechnologie.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

25
apr

Over the past few years GAP, a funded project, made clinical genomics cost-effective for daily use in a hospital. Project partners UGent, KULeuven, imec and three companies (Western Digital, Bluebee and Agilent) developed the hardware and software platforms to make whole human genome sequencing cost and time efficient, and ready for clinical and societal use.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

15
mei

Artificial Intelligence is booming and it’s there to push your business forward. Become a believer. Let AI help you develop real innovations for Smart Health, Smart Industry and Smart Cities. AI Flanders reaches out to Flemish companies (yet also welcomes international players) and policy makers to help them understand and leverage the power of Artificial Intelligence. It focuses on opportunities & cases in three domains: Smart Health, Smart Industry and Smart Cities.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}