Ontdek de toekomst van Health & Care in Health House

Op de Dag van de Zorg opende Health House officieel de deuren. Op 19 maart stelde de provincie Vlaams-Brabant haar eigen verhaallijn voor en toonde wat de regio allemaal te bieden heeft op vlak van geneeskunde en zorg.

Cluster(s): health

Ook in de wereld van geneeskunde en zorg bepaalt technologie de toekomst. Health House biedt een uniek platform waarop partners, waaronder Stad Leuven, KU Leuven, provincie Vlaams-Brabant en imec, hun ‘state-of-the-art’ innovaties en technologieën kunnen tentoonstellen, laten beleven, aanleren, demonstreren, of zelfs werken met de toekomstige trends in geneeskunde en zorg.

Voor elk van deze partners is er een unieke verhaallijn ontwikkeld. De provinciale verhaallijn toont wat Vlaams-Brabant allemaal te bieden heeft op vlak van geneeskunde en zorg. Bovendien spelen de provinciale partners een hoofdrol.

Voor OMICS wordt het unieke Lipidomics verhaal getoond in het Artefact. Daarnaast krijgt de regeneratieve geneeskunde een platform op één van de 2 enige Belgische Anatomage tafels. Ook andere innovatieprojecten worden in de kijker gezet, zoals Pharmabs, Ingenieurs in Woonzorgcentrum, Sportstechlab, Pharmahub en SugaR&D. De verhaallijn van de provincie biedt ten slotte als enige ook een speelse Healthbattle aan in de Kinect.

De provincie zal Health House in de toekomst gebruiken als ontvangstplaats voor bedrijven en internationale delegaties. Op die manier kunnen er nog meer (buitenlandse) investeringen voor Health en Care naar de provincie gehaald worden. Bovendien kunnen ook partners inzake internationalisering, zoals Flanders Investment & Trade, DSP Valley en VOKA Vlaams-Brabant, de provinciale storyline tonen en de regio mee promoten naar hun buitenlandse contacten.

Bekijk het fotoverslag hier!

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

28
okt

Op maandag 28 oktober 2019 wordt de eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag (‘W&I-dag’) georganiseerd in de Nederlandse Ambassade te Brussel. Het initiatief om een dergelijke grensoverschrijdende W&I-dag te organiseren, werd afgesproken op de topontmoeting tussen de Vlaamse en Nederlandse minister-presidenten van 5 november 2018. Inschrijven voor 18 oktober is de boodschap!

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}