Fabriek van de toekomst

Vleesvervangers zorgen vaak nog niet voor 'the real taste'. Kleine hoeveelheden van eiwitten en vetten identiek aan deze bij dieren, kunnen wel voor de ultieme vleessensatie zorgen. Neem gerust een lekkere hap in dit bijzonder lekker project.
Cluster(s): food, cleantech

Doel van dit innovatieproject was om voorbereidingen te treffen voor de bouw van een proeffabriek en belevingscentrum op de Feed Food Healthcampus in Tienen. Financiële markten hebben er anders over beslist. In de plaats werd niet meer geïnvesteerd in een nieuw gebouw, maar wel in een state of art labo in de Bio-incubator te Leuven.

Vandaag slaagt Paleo er al goed in om op laboschaal eiwitten en vetten te maken, duurzaam en zonder dieren. Komt nu de belangrijke stap naar het effectief produceren van grote hoeveelheden. Deze opschalingsstap vergt grote investeringen die doordacht moeten gebeuren. Daarnaast heeft het project ingezet op een goede samenwerking en inbedding in de bestaande sterke voedingscommunity in Vlaams-Brabant. 
Uiteindelijk doel is om food-grade eiwitten en vetten op te leveren die in kleine hoeveelheden de ultieme vleessensatie geven aan plantaardige vlees- en visvervangers.”

Dit project wordt gevoerd door Paleo, een jong bedrijf uit het Leuvense, in samenwerking met duurzaamheids- en community-expert De Akker, KU Leuven en POM Vlaams-Brabant (150.000 euro)

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

17
apr

In this ‘Smart Start’ session by KU Leuven LRD, Dewi Van De Vyver (co-founder & CEO of KU Leuven spin-off Effex; former CEO of Flow Pilots; ‘ICT Woman of the Year’; and all-round tech enthusiast) shares her personal insights.

07
mei

Kiest jouw bedrijf in deze turbulente tijden voor de makkelijkste weg en gekende oplossingen? Verruim dan je blik! Want alleen door innovatie en vernieuwing door te voeren, houdt een onderneming vandaag het hoofd boven water. Waarom innovatie zo belangrijk is, hoe je daarbij tewerk gaat én met welke partijen je best samenwerkt, kom je te weten tijdens deze ontbijtsessie. We bespreken daarbij concrete realisaties van Smart Hub Vlaams-Brabant.

06
jun

Deel kennis en ervaringen met andere ondernemers en breng de groei van jouw bedrijf in een stroomversnelling! Heb je nood aan een omgeving waarin je op een vertrouwelijke manier ervaringen kan delen met andere ondernemers die actief zijn in de voedingssector? Wil je met jouw bedrijf – samen met andere ondernemers – er sterker en sneller op vooruit gaan? Dan is Plato een project waaraan je moet deelnemen.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}