Ninatrans rijdt met vrachtwagen op gas

Transportbedrijf Ninatrans uit Oud-Heverlee voegde zopas een nieuwe vrachtwagen met gasmotor toe aan het wagenpark. Dat laat de onderneming weten bij Het Nieuwsblad.

Cluster(s): cleantech

Het transportbedrijf zet de stap naar de nieuwe Scania nu motoren op gas eindelijk krachtig genoeg zijn om een totaalgewicht tot 40 ton te trekken. De nieuwe vrachtwagen heeft een vermogen van 410 pk en een koppeling van 2.000 Nm en is zo even krachtig als een vrachtwagen met dieselmotor. De nieuwe vrachtwagen stoot 15 tot 20% minder CO2 uit bij gebruik van aardgas en zelf 95% minder wanneer biogas gebruikt wordt.

Tien extra trucks

Ninatrans wil met de investering naar eigen zeggen bijdragen tot een milieuvriendelijker transport, iets wat volgens het transportbedrijf ook voor de klanten heel belangrijk is. De nieuwe vrachtwagen is wel duurder in aankoop. Ninatrans heeft nog eens tien extra Scania’s met gasmotor besteld, die in april zullen geleverd worden.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

01
jun

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

13
jun

De call voor, nieuwe door de provincie ondersteunde, innovatieprojecten staat weer open. Hebben jullie een super innovatief idee uit te voeren in de regio voor een economisch haalbare uitdaging in de regio Vlaams-Brabant? Kijk dan even snel of jullie in aanmerking komen voor maximaal 150.000 euro subsidie aan het max percentage 50%. We helpen jullie graag verder. Kom zeker langs op dit event om ideeën op te doen en om te horen of jullie idee in aanmerking zou kunnen komen.

17
jun

Welke rol is er voor organisaties en bedrijven weggelegd in de klimaattransitie? Hoe zet je als organisatie de eerste stap naar klimaatneutraliteit? De Vrije Universiteit Brussel helpt je op weg met een intensief en inspirerend bootcamp.

17
jun

Hebben jullie mogelijk een leuk product voor China? We helpen jullie met de sprong te wagen naar China samen met andere bedrijven. We brengen bedrijven samen volgens sectoren en zoeken naar matchen en een samenhangend voorstel om Chinese vragen tegemoet te komen. Dit alles kadert in het interprovinciaal project China Cleantech I2PCC.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}