Flanders Pharma Hub

Met dit project willen Voka Halle-Vilvoorde, Nallian nv, Brussels Airport en VIL de logistieke diensten naar de farmasector verder verbeteren. Het doel is om van Brussels Airport dé preferentiële Iuchthaven te maken voor de verscheping van farma-producten.
Cluster(s): health, logistics

Uit onder meer onderzoek van het VIL blijken er 2 grote vragen vanuit de farma-sector: hoe het wereldwijde logistieke distributieproces (significant) verbeteren en dat proces vervolgens transparant maken. Op beide vlakken heeft Brussels Airport een eerste, belangrijke en grote stap gezet. Brussel Airport heeft, als eerste wereldwijd, samen met IATA, een pílootproject opgezet voor een globaal erkend certificatiekader van farma-luchtvrachtketens en een Cargo Community System in the Cloud gebaseerd op het datasharing platform van Nallian, dat een technologische oplossing biedt om transparantie mogelijk te maken. Met dit nieuwe project zullen wij, voortbouwend op de twee hoger vermelde projecten, trachten de tekortkomingen in de logistieke (koude)keten weg te werken en te zorgen voor meer transparante logistiek door een state-of-art cloud applicatie.

Partners: VOKA-Halle-Vilvoorde, Nallian nv, Brussels Airport, VIL

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde dit project met een provinciale innovatiesubsidie: 130.529 euro.

Gerelateerd nieuws

Deense ambassadeur op bezoek

04 april 2018

Op maandag 19 maart mocht de provincie Vlaams-Brabant de ambassadeur van Denemarken, Mr Karsten Vagn Nielsen, ontvangen. Op de agenda stonden innoverende projecten zoals het duurzame warmtenetwerk in Leuven en de state-of-art farma-logistiek op de luchthaven. Zelfs voor Denen was dit uniek!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

27
nov

Japan: verken nu de mogelijkheden, pluk straks de vruchten. Drijf je nog geen handel met Japan? Je kan proeven van zakendoen met Japan op 27 november tijdens de Week van het Internationaal Ondernemen.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}