Buitenlandse partners vinden voor Vlaamse Life Sciences bedrijven

Vlaanderen staat sterk in de sector van de Life Sciences (BioTech, MedTech en RegMed). De juiste buitenlandse partners vinden kan bijdragen aan een verdere versterking van deze belangrijke groeisector. Die buitenlandse partners zijn immers potentiële klanten en/of partners in onderzoek en ontwikkeling voor onze Vlaamse bedrijven.
Cluster(s): health

Omdat Vlaams-Brabant heel wat Life Sciences huisvest (KULeuven, UZLeuven, VUB, IMEC, Materialise, Layerwise, …) heeft zij bij EFRO een Vlaamsbreed project ingediend samen met 3 sterke partners: FlandersBio, DSP Valley en Leuven MindGate. Daarnaast zorgen Flanders Investment & Trade en de RegMed-community voor de nodige ondersteuning.

Samen zoeken de projectpartners naar de juiste internationale match voor onze Vlaamse Life Sciences-bedrijven via:

 1. Opleiding: de Modulaire Cyclus ‘Going International’ laat BioTech en MedTech bedrijven toe om een succesvolle internationaliseringsstrategie uit te werken en te implementeren. Deze vorming loopt van maart 2018 tot november 2018 in Leuven, Gent en Hasselt en bestaat uit 8 sessies waar deelnemers met elkaar kunnen connecteren. Daarnaast maken sprekers hen wegwijs en worden concrete cases besproken.
 2. Matchmaking: samenwerking met andere (Europese) clusters en communities evenals 6 matchingsessies tussen onze Vlaamse ondernemingen en deze uit het buitenland. Er was al een dergelijke sessie met de cluster BioRegio Stern (Duitsland) in september 2017. De andere geplande matchingsessies zijn (1) een event rond implants met de cluster MicroTech Südwest (Duitsland), de regio Rhein-Neckar (Duitsland) en Swiss MedTech (Zwitserland) in juni 2018, (2) The MedTech Conference (USA) in september 2018 en (3) Bio-Europe (Denemarken) in november 2018. Er zijn nog matchingsessies in voorbereiding.
 3. Conferentie: een internationaal cross-disciplinair event dat de samenwerking tussen BioTech en Micro- en Nano-elektronica in de spotlight zet. Tevens wordt een andere key enabling technology, Advanced Manufacturing, betrokken. Aan dit event wordt een extra matchingsessie gekoppeld.
 4. RegMed: voor deze jonge discipline in de Life Sciences wordt een specifiek internationaliseringstraject uitgewerkt. Zo was er de aanwezigheid van de RegMed-community op BioJapan (Japan) in oktober 2017 en Bio Forum Berlin (Duitsland) in december 2017. Andere acties worden volop voorbereid zoals BioJapan (Japan) in oktober 2018.
 5. Acquisitie: interessante buitenlandse Life Sciences bedrijven worden warm gemaakt om te investeren in Vlaanderen. Concreet wordt in het kader van het Welcome Team Life Sciences van Flanders Investment & Trade een roadshow richting Noord-Amerika voorbereid.

Dit project wordt mogelijk gemaakt via subsidies (142.064,07 euro) van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en loopt van 1 juni 2017 tot en met 31 mei 2019.

Voor meer informatie contacteer Philip Dingemans, Bestuurssecretaris Internationalisering Provincie Vlaams-Brabant - Projectleider philip.dingemans@vlaamsbrabant.be | 016 26 74 06

  Een initiatief van:
 • {title}
 • {title}
 • {title}
 • {title}