AUDIO-HOME

INNOPROJECT 2024: Aanvallen van draaiduizeligheid, oorsuizen en gehoorverlies: de ziektes van Menière en Vestibulaire Migraine treffen 1% van de bevolking en hebben een grote impact op de levenskwaliteit van patiënten. 50% van wie eraan lijdt, is regelmatig afwezig op het werk en 12% permanent werkonbekwaam. Een gehoortest thuis afnemen kan zorgen voor een betere diagnose van evenwichtsziekten.
Cluster(s): health

Wist je dat zelfs 81% van de gestelde diagnoses fout zijn? Dit komt omdat de aard van het gehoorverlies een belangrijke indicator is voor de diagnose en dat gehoorverlies treedt het sterkst op rond het moment van een aanval. Tijdens een consultatie bij een Neus-Keel-Oor arts kan dit vaak niet (meer) gemeten worden.

Met de app Audio-Home zal de patiënt de gehoortest thuis kunnen afnemen, wanneer het gehoorverlies effectief optreedt. Uniek is dat de patiënt haar of zijn eigen smartphone en headset gebruikt, gekalibreerde apparatuur is niet langer nodig. De resultaten worden gedeeld met de NKO-arts. Zo kan er sneller een juiste diagnose worden gesteld en krijgen patiënten sneller toegang tot de juiste zorg.

Partners: Reckon i.s.m. Sentigrate, UAntwerpen, Hoormij, Sint-Maria Halle, AZ Diest en Heilig Hart Leuven.
Innovatiesubsidie: 125.308 euro

Gerelateerd nieuws

Zin in innovatie?

28 juni 2024

De provincie zorgt voor een sterke hefboom voor je ideeën. Maak samen met onze provinciale innovatiesubsidie een mega innovatiesprong!

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

01
sep

Sluit je aan bij ons nieuwe netwerk rond circulariteit, een organisatie van Voka binnen het Smart Loops-project. In vier boeiende bijeenkomsten (plus een inspirerende kick-off) krijg je de kans om ervaringen uit te wisselen met andere bedrijven die vergelijkbare uitdagingen hebben en krijg je waardevolle informatie van experts over hoe je het meeste kunt halen uit jouw circulaire project.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}