ACIRC modulaire geluidstudio

Een 100% circulaire professionele geluidstudio bestaat niet. 2 pareltjes van bedrijven sloegen de handen in elkaar om de klus te fixen. De ene met zijn expertise in geluidstudio's. De andere met zijn kennis van herbruikbare wanden. Afspraak in 2025 in het nieuwe VRT-gebouw. Sounds damn good!
Cluster(s): creativity, cleantech

Momenteel wordt bij de bouw van geluidsstudio’s veel afval, zoals houtafval, metalstuds, gyproc en isolatiemateriaal, geproduceerd. Geluidstudio’s worden in de loop van hun gebruik vaak nog eens verbouwd, wat opnieuw afval oplevert.
De nieuwe circulaire geluidsstudio’s zullen in Werchter geproduceerd worden, in een kant-en-klaar bouwpakket verscheept worden naar eender welke bestemming in Europa. Op bestemming kunnen deze met een videohandleiding in elkaar gestoken worden of meermaals afvalvrij verbouwd. De eerste test komt met de realisatie van de vele geluidstudio’s in het nieuwe VRT-gebouw in 2025. Het project zet ook in op de strengste certificering door onafhankelijke geluidsexperten van de KU Leuven.
Mogelijkheden worden onderzocht om samen te werken met de sociale economie en de productie ten minste deels door hen te laten gebeuren. Ook zal gekeken worden naar mogelijkheden om hergroeibare isolatiematerialen te gebruiken.

‘ACIRC Modulaire Geluidstudio’ is een provinciaal innovatieproject goedgekeurd in 2022.
Dit project wordt gevoerd door Ideal Acoustics, geluidsexpert uit Werchter, en circulaire wanden-expert Juunoo (130.750 euro), aangevuld met de expertise van KULeuven.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}