Provinciaal innovatieproject Physical Internet (PI) neemt deel aan EUvsVIRUS hackaton

Het provinciaal innovatieproject van Air Cargo Belgium, Physical Internet (PI), neemt deel aan een hackaton die van 24 tot 26 april georganiseerd wordt door de Europese Commissie. Tijdens de hackaton wil Physical Internet (PI) oplossingen aandragen voor logistieke uitdagingen in coronatijd.

Cluster(s): logistics, cleantech

Physical Internet (PI) is een volledig nieuwe aanpak om pakjes te verzenden. Je kan het vergelijken met de manier waarop een email via het internet verstuurd wordt: langs de makkelijkste weg. Met 'Physical internet' staat het pakje altijd in contact met het internet en wordt het zo via de snelste route verstuurd. De mens komt bij deze keuze niet meer tussenbeide. In 2030 zal deze techniek waarschijnlijk overal worden toegepast. De techniek wordt nu volop voorbereid op de Brucargo-site door een team van Air Cargo Belgium. ACB verenigt alle innovatieve bedrijven op de cargoluchthaven.

De Europese organisatie die het hackaton-gedeelte met betrekking tot Physical Internet coördineert, is ALICE (Alliance for Logistics Innovation through Collaboration in Europe). Meer specifiek wil ALICE oplossingen zoeken op de vraag hoe we de meest efficiënte supply chains kunnen opzetten om medewerkers van bedrijven en logistieke hubs in heel Europa van het nodige beschermingsmateriaal te voorzien.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}