Bedrijven

AB-Inbev

AB-Inbev

Best Beer Company in a Better World. Van brouwerij De Hoorn in 1366 tot Anheuser-Busch Inbev vandaag, Leuven blijft geassocieerd aan de brouwer die in 2013 meer dan 43 miljard omzet genereert, 150 000 medewerkers telt in 24 landen en meer dan 200 topmerken in zijn portfolio telt.  Bedrijfsfilm

Aveve

Aveve

AVEVE is marktleider in de toelevering aan de Belgische land- en tuinbouw en heeft de grootste winkelketen voor tuin, dier en bakplezier. De Groep AVEVE stelt momenteel 1.700 mensen tewerk. Samen realiseren we een zakencijfer van meer dan 1,2 miljard euro per jaar. De Groep AVEVE zelf telt 50 bedrijven in België en in het buitenland.

BenSBugS

BenSBugS

BenSBugS is een start-up in België die levensmiddelen ontwikkelt op basis van insecten. BenSBugs gelooft dat insecten een nutritioneel volwaardige voedingscomponent zijn. Naast een uitstekende alternatieve eiwitbron voor vlees, vis en vegetarische producten zijn insecten ook rijk aan mineralen, vitaminen en meervoudig onverzadigde vetten.

Biokorn Biscuits

Biokorn Biscuits

Gezonde en lekkere koekjes daar draait het om bij BioKorn. Het lijkt een simpele filosofie, maar in de moderne maatschappij is die niet zo eenvoudig te handhaven. Toch kiest BioKorn vastberaden voor uitsluitend biologische ingrediënten…en met succes! De traditionele warme bakkerij van grootvader Corthouts is uitgegroeid tot een ultramodern productiecentrum in Diest.

De Ster

De Ster

Elke streek in Vlaanderen had vroeger zijn eigen mosterdproducent. Zij vervaardigden mosterd volgens de lokale smaak: van scherp over pittig tot zacht. Onder de merknaam DE STER produceert de familie Vanderwegen al drie generaties lang zachte mosterd die blijkbaar de populairste is in het Leuvense en omstreken.

Java Coffee

Java Coffee

Koffie branden is een vak dat begint bij de mooiste bessen en eindigt in een klein kopje. Daartussenin is elke stap belangrijk. Bij JAVA zoeken ze in elke etappe de perfectie. En dat proef je, bij elk kopje.
Bedrijfsfilm

Kim’s Chocolates

Kim’s Chocolates

Kim’s Chocolates is een bedrijf gespecialiseerd in de productie van fijne Belgische chocolade waarbij meer dan 95% van de productie bestemd is voor de export. In zijn vestiging in Tienen stelt het bedrijf een 100-tal personen te werk en dankzij een sterke groei kan het bedrijf een verkoopscijfer van bijna 30 miljoen euro voorleggen
Bedrijfsfilm

Palm Belgian Craft Brewers

Palm Belgian Craft Brewers

PALM Breweries bekleedt een unieke positie in het bierlandschap daar zij de enige brouwerijgroep ter wereld is die Belgische authentieke bieren brouwt volgens de 4 aloude gistingswijzen Hoge – gemengde – spontane – lage gisting en dit in 3 gespecialiseerde historische sites waaronder Steenhuffel en Lembeek. Bedrijfsfilm

SESVanderHave

SESVanderHave

SESVanderHave is wereldwijd marktleider in de suikerbietenzadensector. Meer dan één op drie suikerbieten ter wereld komt uit de typische blauwe zaadjes van SESVanderHave. Vanuit het hoofdkwartier in Tienen worden 585 personeelsleden in 23 internationale vestigingen aangestuurd. In Tienen zelf werken 283 personeelsleden. 1 op 3 van de werknemers van de internationale groep werkt in R&D.

Tiense suiker

Tiense suiker

De Tiense Suikerraffinaderij ontwikkelt, produceert, verpakt en verkoopt suiker, specialiteiten op basis van suiker en voedingsproducten afkomstig van plantaardige grondstoffen.

Kennisinstellingen

B-Phot

B-Phot

Food health and food quality is gaining importance everyday. For many years the B-phot team is designing and developing photonics-enhanced technologies to detect unwanted objects or defects in a continuous stream of food products transported on a conveyor belt.

Cargill Europees O&O-centrum

Cargill Europees O&O-centrum

Cargills O&O centrum is gevestigd in Vilvoorde. Het is het middelpunt van Cargills innovatie in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Dit O&O centrum maakt deel uit van een actief netwerk van Europese Applicatie Centra in Nederland, Frankrijk en Spanje en heeft ook nauwe banden met de Food Innovatie Centra in Azië, Noord-Amerika en Latijns-Amerika. 
Bedrijfsfilm

Kellog Company

Kellog Company

Kellogg Company, vorig jaar goed voor een omzet van 13,2 miljard dollar en 30.700 werknemers, zet een twintigtal onderzoekers aan het werk in Vlaams-Brabant. Kellogg wil voedzame producten met bijkomende voordelen voor de consument, bijvoorbeeld in gezondheid ontwikkelen. 

KHL KIC Food

KHL KIC Food

Dit centrum staat voor het stimuleren en uitvoeren van innovatief en praktijkgericht onderzoek rond voeding. Binnen de KHLeuven maar samen met het steeds breder wordende werkveld en het onderwijs. 

Leuven Centre for Bio-Science, Bio-Engineering and Bio-Technology

Leuven Centre for Bio-Science, Bio-Engineering and Bio-Technology

BioSCENTer stelt zich tot doel om het omvangrijke bio-onderzoek te stroomlijnen. Het behandelt bio-informatica, biochemie, evolutionaire biologie en 'life in silico'.

Leuven Food Science and Nutrition Research Centre

Leuven Food Science and Nutrition Research Centre

Het centrum richt zich op de band tussen voeding en gezondheid. Het bevindt zich op de grens van verschillende disciplines, met een stevige kennis in voedsel technologie, biomedisch onderzoek en sociale wetenschappen.

Leuven Institute for Beer Research

Leuven Institute for Beer Research

The Leuven Institute for Beer Research (LIBR) is embedded in the University of Leuven and unites specialized KU Leuven laboratories with a proven track record of expertise in beer- and beverage research and development in one unique research center. LIBR facilitates the transfer of innovative technologies in the domain of beer and beverage products that result from multidisciplinary research to a practical and/or industrial application.

Puratos Innovatiecentrum

Puratos Innovatiecentrum

Puratos heeft een wereldwijd netwerk van innovatiecentra. Hier ontvangen ze klanten en scholen voor demonstraties, trainingen, workshops, wedstrijden en seminaries. Deze centra inspireren klanten tot het ontwikkelen van nieuwe producten, het oplossen van problemen en het toepassen van nieuwe technologieën in de dagdagelijkse bakkerij en chocolade praktijk.

Quomak

Quomak

Met de hulp van wetenschappen, techniek, creativiteit, knowhow en expertise opgebouwd door jarenlange ervaring met ingrediënten en processen, ontwerpt en ontwikkelt QUOMAK industriële recepturen. De fundamenten voor QUOMAK zijn reeds in 1887 gelegd met de Leuvense mosterdmaalderij van de familie Vleminckx.  

T-Campus

T-Campus

T-Campus is het kennis- en expertisecentrum voor de toekomst van de landbouw- en voedingssector en staat voor 5,07 miljoen ton gecontracteerde grondstoffen die in verschillende fabrieken worden ontvangen, behandeld en verwerkt tot producten van suiker tot voedingssupplementen. Komen tot een duurzame en bloeiende economische activiteit; samenwerken en het delen van technologie, kennis en knowhow staan hierbij aan de basis.
Bedrijfsfilm

Overheden en organisaties

Boerenbond

Boerenbond

In overleg met de maatschappij wil Boerenbond bouwen aan een levenskrachtige, duurzame land- en tuinbouw. Deze duurzaamheid vertaalt zich op volgende vier terreinen ecologie, economie, sociaal en maatschappelijk. 

FFH Tienen

FFH Tienen

Het Feed Food Health-project (FFH) in Tienen vormt een kennis- en innovatiegemeenschap waarin plaats is voor innoverende projecten, ontwikkelingen en bedrijvigheid, in het brede domein van gezonde voeding voor mens en dier.

Flanders Food

Flanders Food

Flanders’ FOOD vzw is een innovatieplatform dat overheidssubsidies efficiënt inzet om voedingsbedrijven een competitieve voorsprong te geven. Flanders’ FOOD doet dit via onderzoeksprojecten, het oplossen van problemen van wetenschappelijke en technologische aard, opleidingen en netwerking. Meer dan 300 bedrijven en 30 onderzoeksgroepen zijn vandaag lid van Flanders’ FOOD.

Innovatiesteunpunt

Innovatiesteunpunt

Het Innovatiesteunpunt biedt advies, begeleiding en ondersteuning aan innovatieve bedrijfsleiders in land- en tuinbouw. Door het uitdragen van “good practises” stimuleert het Innovatiesteunpunt de innovatie in de sector. De werking focust op bedrijfsontwikkeling, plattelandsontwikkeling en milieutechnische innovatie.

Leuven.Inc

Leuven.Inc

Als technologische platformorganisatie zet Leuven.Inc haar kennis, expertise en netwerk in om de brug te slaan tussen kenniscentra, hoogtechnologische bedrijven en socio-economische partners. Zij wenst in te spelen op de kennistekorten op het vlak van management, financiën, vermarkting, internationalisering, … en ook de technologische trends in diverse sectoren en deze ruimer ter beschikking te stellen aan studenten, onderzoekers, ondernemers, technologie groeibedrijven in een sterk evoluerende markt.

Vlaams Instituut voor Biotechnologie

Vlaams Instituut voor Biotechnologie

VIB verricht baanbrekend onderzoek naar de basis van het leven, gezondheid en ziekte. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek worden toegepast in geneeskunde, landbouw en industrie.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}