Klimaat bootcamp

Welke rol is er voor organisaties en bedrijven weggelegd in de klimaattransitie? Hoe zet je als organisatie de eerste stap naar klimaatneutraliteit? De Vrije Universiteit Brussel helpt je op weg met een intensief en inspirerend bootcamp.
Cluster(s): cleantech

Praktische info

Datum:
19 juni 2019: 16u32 - 18 juni 2019: 17u00
Locatie:
VUB, U-Residence, Generaal Jacqueslaan 271, 1050 Elsene
Prijs:
Professionals: €500, VUB-alumni: €400, VUB-personeel en doctoraatsstudenten: 100€, bachelor- of masterstudent: €50
Organisator Vrije Universiteit Brussel

Wat houdt het klimaatprobleem juist in en wat kunnen we eraan doen? Welke klimaatoplossingen zijn er en hoe kunnen organisaties en bedrijven deze implementeren?

In een tweedaags bootcamp delen onze klimaatwetenschappers hun expertise met jou en je organisatie. Hun kennis is gebaseerd op eigen onderzoek en dat van andere internationaal gerenommeerde wetenschappers. Geen halve waarheden dus. Alleen maar feiten. Hun expertise wordt ook door de media sterk gewaardeerd. Je zal hen ongetwijfeld al zijn tegengekomen in de krant, op de radio of televisie waar ze duiding geven bij actuele klimaatthema’s.

Nu is het jouw kans om de pieren uit hun neus te halen. Ontmoet de VUB-klimaatexperten in een open sfeer op onze groene campus in Brussel en laat je inspireren door hun innovatieve ideeën. Verdiep je in het klimaat en eindig deze tweedaagse boordevol inspiratie voor je eigen organisatie.

We verwachten een divers publiek: CEO's, CSR-functionarissen, milieucoördinatoren, beleidsmakers, onderzoekers en studenten. We beperken het aantal deelnemers tot max. 40. Door in een relatief kleine groep aan de slag te gaan, garanderen we dat er voldoende tijd voor interactie, vragen en discussie is.

Benieuwd naar de klimaatexperten die je zal ontmoeten?

Ondek het programma en schrijf je in!

Vragen? Aarzel dan niet om Cathy Macharis, professor aan VUB, te contacteren.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

17
jun

Hebben jullie mogelijk een leuk product voor China? We helpen jullie met de sprong te wagen naar China samen met andere bedrijven. We brengen bedrijven samen volgens sectoren en zoeken naar matchen en een samenhangend voorstel om Chinese vragen tegemoet te komen. Dit alles kadert in het interprovinciaal project China Cleantech I2PCC.

17
jun

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}