Project M.O.T.I.O.N.

Dankzij het project M.O.T.I.O.N. zullen specialisten van de KU Leuven in UZ Pellenberg nu ook specifieke exoskeletten voor kinderen ontwikkelen.
Cluster(s): health

Hersenverlamming is de meest voorkomende oorzaak van een handicap bij kinderen en komt ongeveer bij 1 op de 400 à 500 pasgeboren kinderen voor. 46% van deze kinderen met hersenverlamming kunnen niet zonder hulpmiddelen lopen.
Het project M.O.T.I.O.N. (Mechanised Orthosis for children with neurological disorders) wil hier verandering in brengen. Dankzij dit project, dat wordt gesteund door het Europese Interreg-programma en gecofinancierd door de provincie Vlaams-Brabant, zullen specialisten van de KU Leuven in UZ Pellenberg nu ook specifieke exoskeletten voor kinderen ontwikkelen.

Het project, M.O.T.I.O.N., heeft twee doelstellingen:

De eerste is de ontwikkeling, validatie en invoering van bionische revalidatietechnologie bevorderen om kinderen met neurologische aandoeningen te ondersteunen. Hierdoor kan de kwaliteit van hun leven worden verbeterd. Een tweede doelstelling bestaat uit het opzetten van een transregionaal netwerk om deze revalidatietechnologie en aanverwante kennis over te dragen van onderzoek naar praktische toepassing.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met een provinciale innovatiesubsidie: 56.831,80 euro

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}