PV OpMaat

Zonnepanelen zijn in, maar niet iedereen vindt ze even aantrekkelijk. PV OpMaat streeft ernaar om zonnepanelen efficiënter en meer op maat te integreren in woningen en gebouwen doorzonnecelmaterialen te ontwikkelen op dunne film.
Cluster(s): cleantech

Het Interreg-project, financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant, heeft als doelstelling om een platform te realiseren voor de ontwikkeling, vervaardiging en toepassing van bouwelementen op basis van geïntegreerde, op maat gesneden, dunne film PV (zonnecellen). Deze zonnecelmaterialen op dunne film kunnen rechtstreeks op glas, staal of foliemateriaal aangebracht worden. Binnen dit platform zullen private en publieke partijen een aantal bouwelementen ontwikkelen, zoals een op maat gemaakt raam met geïntegreerde zonnecellen.

Deze demonstratieprojecten zullen het onderzoek, de ontwikkeling en vermarkting van deze nieuwe producten versnellen. Bron: Economie werkt 4

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met provinciale cofinanciering: 225.000 euro.

Meer info

Bart.Onsia@imec.be

Gerelateerd nieuws

Enthousiasme voor Cleantech@China workshops

19 juni 2019

Vlaamse Cleantech KMO’s krijgen de hulp van vier provincies, Cleantech Flanders en FIT om de Chinese zusterregio’s te ontdekken. Op de workshops van 17 juni gaven 20 bedrijven inzicht in hun aanbod, eventuele China-plannen en mogelijke samenwerkingen. Dit event was een opstap naar een eventuele deelname aan de prinselijke missie naar China.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
sep

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}