PV OpMaat

Zonnepanelen zijn in, maar niet iedereen vindt ze even aantrekkelijk. PV OpMaat streeft ernaar om zonnepanelen efficiënter en meer op maat te integreren in woningen en gebouwen doorzonnecelmaterialen te ontwikkelen op dunne film.
Cluster(s): cleantech

Het Interreg-project, financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant, heeft als doelstelling om een platform te realiseren voor de ontwikkeling, vervaardiging en toepassing van bouwelementen op basis van geïntegreerde, op maat gesneden, dunne film PV (zonnecellen). Deze zonnecelmaterialen op dunne film kunnen rechtstreeks op glas, staal of foliemateriaal aangebracht worden. Binnen dit platform zullen private en publieke partijen een aantal bouwelementen ontwikkelen, zoals een op maat gemaakt raam met geïntegreerde zonnecellen.

Deze demonstratieprojecten zullen het onderzoek, de ontwikkeling en vermarkting van deze nieuwe producten versnellen. Bron: Economie werkt 4

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met provinciale cofinanciering: 225.000 euro.

Meer info

Bart.Onsia@imec.be

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}