Mobi-Kurt

Het MOBI-KURT project promoot het gebruik van milieuvriendelijke energie door elektrische voertuigen die specifiek ontworpen zijn om in de stad te rijden.
Cluster(s): cleantech

Zowel de City-KURT als de KURT-Shuttle demonstreren de kostefficiënte aanwending van energie en materialen. Hat lage eigengewicht van het KURT elektrisch aandrijvingsplatvorm en een aanpasbare bovenbouw staan borg voor een hogere energie- en kost efficiëntie. De KURT voertuigen zijn ontworpen voor stedelijke toepassingen.

Om de flexibiliteit van het modulair en schaalbaar KURT-platform te illustreren werd, in de aanloop naar een provinciaal ondersteunde realisatie, al een eerste voertuig ontworpen voor UZLeuven begin 2018. Dit voertuig diende de mogelijkheden voor het patiëntentransport op de uitgestrekte campus te demonstreren. Het smalle gangenstelsel in de oudere gebouwen alsook moeilijke doorgangen blijven een issue. Met dit voertuig haalde Altreonic voor het eerst de nationale media (VTM).

Daarna werd de City-KURT het eerste pre-productie prototype voertuig ontworpen met de steun van Vlaams-Brabant. Dit voertuig is inzetbaar voor laatste mijl logistiek.

Tenslotte volgde KURT-shuttle. De pre-productie versie van dit voertuig is voorjaar 2019 in de laatste fase van afwerking.

Meer info: volg deze link

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde dit project met de provinciale innovatiesubsidie: 110.000 euro.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}