Kurt

Het ECO-ENERGY-KURT project promoot het gebruik van milieuvriendelijke energie door elektrische voertuigen die specifiek ontworpen zijn om in de stad te rijden.
Cluster(s): cleantech

Het modulair KURT elektrisch voertuigplatform vormt de basis voor dit project. Een laag gewicht en een geoptimaliseerd energiecontrolesysteem staan borg voor een hoge energie-efficiëntie. Een gemeenschappelijk voortstuwingsplatform wordt uitgewerkt in verschillende uitvoeringen zoals een vervoermiddel voor patiënten van ziekenhuizen of bewoners van RVT's. KURT staat ook voor voertuigen voor het personenvervoer tussen het centrum van de stad en de randparkings of het goederenvervoer tussen de depots aan de rand van de stad en de binnenstad voor leveringen aan huis.

De voertuigen betrekken hun groene elektrische energie uit het elektriciteitsnet. Dit gebeurt bij voorkeur ‘s nachts (lagere belasting van het net) of terwijl het voertuig “geparkeerd” staat aan een standaard stopcontact. Bijkomende energie wordt verkregen met zonnepanelen op het dak. Een promotie- en demonstratievoertuig kan uitgerust worden met een groot scherm met daarop de energiebalans of informatieve videos.

Bron: Economie werkt 4 en latere updates.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met de provinciale innovatiesubsidie: 110.000 euro.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}