Kurt

Het ECO-ENERGY-KURT project promoot het gebruik van milieuvriendelijke energie door elektrische voertuigen die specifiek ontworpen zijn om in de stad te rijden.
Cluster(s): cleantech

Het modulair KURT elektrisch voertuigplatform vormt de basis voor dit project. Een laag gewicht en een geoptimaliseerd energiecontrolesysteem staan borg voor een hoge energie-efficiëntie. Een gemeenschappelijk voortstuwingsplatform wordt uitgewerkt in verschillende uitvoeringen zoals een vervoermiddel voor patiënten van ziekenhuizen of bewoners van RVT's. KURT staat ook voor voertuigen voor het personenvervoer tussen het centrum van de stad en de randparkings of het goederenvervoer tussen de depots aan de rand van de stad en de binnenstad voor leveringen aan huis.

De voertuigen betrekken hun groene elektrische energie uit het elektriciteitsnet. Dit gebeurt bij voorkeur ‘s nachts (lagere belasting van het net) of terwijl het voertuig “geparkeerd” staat aan een standaard stopcontact. Bijkomende energie wordt verkregen met zonnepanelen op het dak. Een promotie- en demonstratievoertuig kan uitgerust worden met een groot scherm met daarop de energiebalans of informatieve videos.

Bron: Economie werkt 4 en latere updates.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met de provinciale innovatiesubsidie: 110.000 euro.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}