DynaFERM

INNOPROJECT 2024: Gefermenteerde voeding, zoals zuurdesembrood, wint aan populariteit bij de consument door haar betere voedingseigenschappen. Bij de industriële productie ervan worden specifieke bacteriën en gisten toegevoegd. Zo ontstaan fermentatieculturen die veilig en kwaliteitsvol moeten zijn. Maar de bestaande controles op deze culturen zijn te traag of niet gevoelig genoeg.
Cluster(s): food

Dat leidde tot project DynaFERM, een samenwerking tussen Het Tiense bedrijf Perseus Biomics en voedingsmultinational Puratos uit Groot-Bijgaarden. Puratos produceert gefermenteerde voedingsmiddelen op industriële schaal. Perseus Biomics zet de Dyna-MAP-technologie in die het fermentatieproces sneller en gevoeliger kan controleren. Dat maakt tijdige bijsturing mogelijk met minder voedselverspilling als resultaat. De techniek zal bovendien zorgen voor een betere smaak- en productkwaliteit. Een heel belangrijk project voor de 'Fermentatie-regio Vlaams-Brabant met brouwerijen, zuivelbedrijven, Citribel ...

Partners: Perseus Biomics
Innovatiesubsidie: 90.504 euro

(Foto: Puratos)

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

19
mar

Beeld je in dat bedrijven niet alleen denken aan het volgende kwartaal, maar aan een toekomst die tientallen, zelfs honderden jaren meegaat. Stel je een plek voor waar nieuwe ideeën en creativiteit volop groeien omdat we niet langer vastzitten aan het elke drie maanden behalen van doelen.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}