One man band

One man band: dit innovatieproject mikt op de ontwikkeling van een 100% blijf-in-je-kot televisieproductietool. Een projectvoorstel dat voor de coronacrisis werd opgestart, maar nu erg actueel is.
Cluster(s): creativity

De projectpartners zijn gestart met de ontwikkeling van een nieuw product: The One Man Band, een eenmans televisiestudio. Ze baseren zich hiervoor op hun ervaring met teamleden die jaren in de audiovisuele productiesector (TV) hebben gewerkt en daar veel kennis opdeden. 

Alleenstaande dure toestellen, repetitief te bedienen
De huidige televisie productiecellen zijn opgebouwd uit een resem dure toestellen om content te maken, op te nemen en uit te zenden. Deze praten momenteel niet met elkaar door ingewikkelde protocollen. Het geheel is uitsluitend te bedienen door sterk gespecialiseerde technische profielen zoals cameramensen, geluids- en lichttechnici.... Voor heel wat uitzendingen worden deze mensen gevraagd om repetitief werk te doen.

Verbonden toestellen, voorgeprogrammeerde bediening, meer creativiteit
Het uiteindelijk product van het ‘One Man Band’-project (OMB) is een softwareplatform om dit werk te automatiseren. In het meest extreme geval, kan zelfs één persoon een volwaardige televisieproductie realiseren. Uiteraard zijn daarvoor heel wat voorgeprogrammeerde presettings nodig.
Deze presettings worden dan gemaakt door technici die hun creativiteit kunnen botvieren. Als de presettings klaar zijn, kunnen de makers met wat sectorkennis een professionele uitzending alleen gaan maken.

De markt en niets anders dan de markt, zelfs in de creativiteitssector
Ook in de audivisuele business speelt efficiëntie een steeds grotere rol en staan budgetten onder druk door de concurrentie met online media.
Daarom zal de toepassing een grote meerwaarde zijn voor een groot deel van de andere audiovisuele sectoren die onder budgetdruk staan.
Denk hierbij aan online zenders, live events, theaterproducties en eSports.

Partners: Tinkerlist.tv, DPG media (Medialaan)

Provinciale innovatiesubsidie: 133.425 euro

Kurt Victoor (Tinkerlist): kurt@tinkerlist.tv

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

13
dec

Sinds Mark Zuckerberg Facebook heeft hernoemd naar Meta, is de metaverse een buzzwoord dat je regelmatig tegenkomt. Maar wat is het nu? Is het een tijdelijke hype of echt iets relevants en nieuws? Moet je er nu al mee aan de slag of is het nog te vroeg? In deze infosessie gaat de wereld - of de metaverse - helemaal voor je open.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}