One man band

One man band: dit innovatieproject heeft als doel de ontwikkeling van een 100% blijf-in-je-kot televisieproductietool. Weliswaar een projectvoorstel van voor de Corona-crisis maar bijzonder ad-rem tijdens de crisis.
Cluster(s): creativity

De projectpartners zijn gestart we met de ontwikkeling van een nieuw product - The One Man Band, een eenmans televisiestudio. Dit doen ze vanuit de ervaring in de sector met teamleden die jaren in de audiovisuele (TV) productie hebben gewerkt en ervaring opgebouwd.

Alleenstaande dure toestellen, repititief te bedienen
De huidige televisie productie cellen zijn opgebouwd uit een resem dure toestellen om content te maken, op te nemen en uit te zenden. Deze praten momenteel niet met elkaar door ingewikkelde protocollen. Het geheel is enkel te bedienen door sterk gespecialiseerde technische profielen zoals  cameramensen, geluid- en lichttechniekers .... Dus voor heel wat uitzendingen worden deze mensen gevraagd om heel repetitief werk te doen.

Verbonden toestellen, voorgeprogrammeerde bediening, meer creativiteit
Het uiteindelijk product van dit project, ‘One Man Band’ (OMB) is een software/platform dat zal toelaten dit werk te automatiseren. In het meest extreme geval, kan men zelfs een volwaardige televisie productie maken met één persoon. Wel te verstaan door initieel een heel aantal voorgeprogrammeerde presettings te maken. Deze presettings worden dan gemaakt door de technische profielen die hun creativiteit kunnen botvieren. Eens de presettings gemaakt zijn, kunnen de makers met wat sectorkennis een heel professionele uitzending alleen gaan maken.

De markt en niets anders dan de markt, zelfs in de Creativiteit sector
Ook in de audivisuele business wordt steeds meer efficiëntie vereist, komen budgetten steeds meer onder druk door concurrentie van online media.
De toepassing zal eveneens een grote meerwaarde zijn voor een groot deel van de andere audiovisuele sectoren die onder grote budgetdruk staan. We denken hierbij aan online zenders, live events, theaterproducties en eSports.

Partners: Tinkerlist.tv, DPG media (Medialaan)

Provinciale innovatiesubsidie: 133.425 euro

Kurt Victoor (Tinkerlist): kurt@tinkerlist.tv

Gerelateerd nieuws

Boost jouw project met innovatiesubsidies!

26 mei 2020

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor heeft de provincie maximaal 150.000 euro (maximaal subsidiepercentage 50%) per project klaar. De projecten gaan voor de versterking van de kennisregio Vlaams-Brabant en kaderen in één of meerdere van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Ze zetten in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}