NeuroPath

NeuroPath is een project van Levantas BVBA en wil Parkinsonpatiënten beter en aangenamer begeleiden door een spelelement toe te voegen in de behandeling.
Cluster(s): health

Levantas wil de fysiologische, bewegings- en emotionele gegevens van de patiënt frequent en objectief vastleggen in de klinische én in de thuissituatie over de lange termijn. Op die manier willen ze de progressie van de ziekte en het zorgtraject veel beter kunnen opvolgen.

Nu is er vaak nauwelijks interactie tussen een arts en zijn patiënt, die elkaar vaak slechts twee keer per jaar zien. Het resultaat van oefeningen kan zo niet op regelmatige basis opgevolgd worden. Door te werken met het gebruiksvriendelijke Kinect platform zouden artsen de voortgang van hun patiënten wel dagelijks kunnen opvolgen. Dat maakt het makkelijker om in te grijpen wanneer dat nodig blijkt en de arts kan dan ook tijdig meer aangepaste oefeningen of medicatie voorschrijven.

NeuroPath is het eerste open source, allesomvattende, medische graad platform voor de ziekte van Parkinson, gebruik makend van data uit 3D bewegingsanalyse, health wearables en levenskwaliteit parameters.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met een provinciale innovatiesubsidie: 150.000 euro.

Image: Designed by Kjpargeter

Meer info

Benoit Tas
0472 74 16 71 
contact@neuropath.life

LEVANTAS BVBA
Technologielaan 9, 3001 Leuven

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}