DWELL

INNOPROJECT 2024: Keramische bakstenen bestaan voornamelijk uit natuurlijke grondstoffen, zoals klei, die worden gebakken op hoge temperatuur (> 950°C). Dat vraagt veel energie. Circulaire bakstenen klimaatvriendelijk maken uit steenpuin, lokaal de cirkel rond. Dit wordt het nieuwe credo!
Cluster(s): cleantech

Het DWELL-project wil daarom een nieuwe waardeketen creëren tussen de afvalsorteerder en de bouwsector door een innovatieve baksteen te ontwikkelen die hoofdzakelijk uit steenpuin bestaat en toch al de eigenschappen heeft van een gewone baksteen. Het innovatieve productieproces is opschaalbaar in onze eigen regio. De productie is bovendien milieuvriendelijker dan die van gewone bakstenen. Niet duur ook, omdat lokale afvalstromen worden gebruikt. Dat maakt commercialisering in onze provincie mogelijk.

Partners: KU Leuven SREMAT, Facadeclick en ABR/De Meuter
Innovatiesubsidie: 117.142 euro

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Wie wordt miK-Klimaatambassadeur 2023?

21 juni 2023

Sinds 2014 wordt via het miK jaarlijks de Klimaatambassadeur verkozen. Die klimaatambassadeur is een Vlaams-Brabantse kmo die zich inzet voor duurzaam ondernemen en op die manier zorgt voor een speciale bijdrage aan het milieu, ecologie en energietransitie. Wordt jouw bedrijf de 10e Klimaatambassadeur?

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

13
jun

Ben je innovatief bezig en kun je een steuntje in de rug gebruiken? Talloze bedrijven gingen je voor en kregen een innovatiesubsidie via Smart Hub Vlaams-Brabant. Tijdens deze infosessie i.s.m. Voka kom je er alles over te weten en ga je in gesprek met bedrijven die van de subsidie gebruik maakten. Laat je begeleiden door relevante partijen die je helpen je innovatief project tot een goed einde te brengen.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}