Smart Hub Connects

Kom inspiratie tanken op hét netwerkevent waar visionaire durvers en innovatieve doeners met elkaar verbinden en kennis uitwisselen! DE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN.

Praktische info

Datum: donderdag 12 maart 2020 van 15u30 tot 20u30
Locatie: Provinciehuis, Provincieplein 1, 3010 Leuven
Prijs: Gratis, maar wel vooraf inschrijven.

Kom inspiratie tanken op hét netwerkevent waar visionaire durvers en innovatieve doeners met elkaar verbinden en kennis uitwisselen! Pluk de vruchten van de uiteenzetting van Johan Thijs, CEO van KBC-groep en ontdek op welke unieke en innovatieve projecten kunstenaar-ondernemer Daan Roosegaarde broedt. Laat je leiden door moderator en VRT-journaalanker Goedele Wachters. Wissel daarna kennis uit op workshops met experten die je de nieuwste inzichten geven op vlak van technologie. Mixen & matchen doe je tenslotte op een gezellige receptie met collega-ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en andere boeiende innovators.

Programma

15u30

Ontvangst met koffie

16u00

Smart Hub Vlaams-Brabant: werking, projecten en toekomstvisie

Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie, provincie Vlaams-Brabant

Wat kan Smart Hub Vlaams-Brabant betekenen voor jouw bedrijf of kennisinstelling? Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie, vertelt je meer over de werking en de projecten van Smart Hub Vlaams-Brabant.

Ann Schevenels

16u20

Beyond banking

Johan Thijs, CEO, KBC-groep

Johan Thijs is CEO van KBC-groep sinds 2012. Reken hem gerust tot de visionaire durvers van de financiële sector. Want onder zijn leiding groeide KBC uit tot één van de best gekapitaliseerde en meest rendabele financiële instellingen van Europa. Hoe hij dat doel bereikte? Door in te spelen op en te investeren in de digitalisering van het bankieren. In zijn presentatie 'Beyond banking' zet hij zijn sterke strategische visie uiteen. Een must voor elke ondernemer die wil toetsen of zijn of haar bedrijf klaar is voor de digitale uitdagingen van morgen.

Johan Thijs

17u00

Landscapes of the future

Daan Roosegaarde, ondernemer-innovator, Studio Roosegaarde

De Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde presenteert ‘Landschappen van de toekomst’. In zijn innovatieve visie komen mensen, technologie en ruimte samen om een betere wereld te creëren. Virtuele overstromingen, slimme snelwegen en smogzuigtorens; Roosegaarde gebruikt technologie om oplossingen te onderzoeken en te activeren om het dagelijks leven in stedelijke omgevingen te verbeteren. In zijn lezing analyseert hij de sociale rol van design, het belang van schoonheid en geeft hij zijn visie op de toekomst.

Daan Roosegaarde

17u40

Technologietracks (workshops)

Ontdek vernieuwende technologieën tijdens deze workshops en laat je inspireren aan de hand van concrete bedrijfstoepassingen. Krijg zicht op wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen. Werp tenslotte een blik in de toekomst samen met onze experten. Hoe zien zij deze technologie verder evolueren?

18u15

Mix & Match

Bij een hapje en een drankje kan je kennis uitwisselen met collega-ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en andere innovators.

Moderator: Goedele Wachters

Wie kent Goedele Wachters niet? Als journaalanker bij de VRT verschijnt ze bijna dagelijks in de huiskamer van zowat elke Vlaming. Met haar gekende charisma en professionaliteit, praat ze het evenement 'Smart Hub connects' aan elkaar. Ook de publieksvragen zal Goedele in goede banen leiden.

/files/Goedele_Wachters_zw-klein.jpg

Technologietracks

Workshop

17u40

Fotonica

Hugo Thienpont, vicerector VUB, Director Brussels Photonics

Fotonica gebruikt de unieke eigenschappen van licht om producten en productieprocessen te vernieuwen. Het speelt een sleutelrol in domeinen zoals datacommunicatie, IoT, AR/VR, beeldschermtechnologie, sensoren en beeldvormingssystemen, geavanceerde maakindustrie, gezondheidszorg en zoveel meer. Hugo Thienpont, vicerector VUB en Director Brussels Photonics, geeft een overzicht van de toepassingsmogelijkheden en illustreert deze met voorbeelden uit verschillende industriële sectoren in de Vlaamse en Europese bedrijfswereld. Hij legt ook uit hoe bedrijven op een eenvoudige manier ondersteuning kunnen krijgen in hun fotonica productinnovatie uitdagingen door experten en toptechnologische innovatieplatformen uit Vlaanderen en Europa met financiering van de Europese Commissie.

/files/Hugo_Thienpontzw.jpg

17u40

3D-printing

Pieter-Jan Corthouts, Sales Director, Materialise

Wie 3D-printing zegt, zegt Materialise. De onderneming - een spin-off van KU Leuven - vestigde zich in 1990 in Haasrode bij Leuven en evolueerde tot een internationale speler op vlak van 3D-printing. Daarbij ligt de focus op innovatieve toepassingen voor 3D-printing en het ontwikkelen van de daarbij horende software. Pieter-Jan Corthouts, Sales Director, geeft een overzicht van de beschikbare technologieën en materialen en waarvoor deze het meest geschikt zijn. Daarbij focust ze op concrete cases en voorbeelden van applicaties waar additive manufacturing werd toegepast. Dit zowel op vlak van prototypes als eindstukken.

/files/Pieter_Jan_Corthouts-zw_w-_vierkant.jpg

17u40

Artificial Intelligence (AI)

Deevid De Meyer, AI Evangelist, Craftworkz, Brainjar

Deevid De Meyer is een van de stichters van Brainjar, een AI-bedrijf dat zich toespitst op 'machinaal leren' (Machine Learning). Brainjar ontwikkelt AI-software en werkt nauw samen met de eindgebruiker om een op maat gemaakte oplossing te ontwikkelen. Artifical Intelligence werd al snel een van de meest invloedrijke technologieën van de 21ste eeuw en beïnvloedt bijna elke menselijke industrie. Het afgelopen decennium is er een enorme vooruitgang geboekt in AI-onderzoek. In deze workshop krijg je een overzicht van de huidige status van AI, waarbij wordt ingezoomd op bekende hedendaagse toepassingen en op de huidige trends in AI-onderzoek. Op deze manier ben je voorbereid op het volgende, opwindende AI-decennium!

/files/Deevid-De-Meyer-zw.jpg

17u40

AR/VR/Spatial Computing

Bert Waltniel, AR/VR specialist, Bazookas, Rhinox training

Bert Waltniel is een Augmented Reality/Virtual Reality-specialist. Hij begon zijn carrière als IT-consultant bij IBM. Nu geeft hij technische begeleiding aan ondernemingen. Hij is een gedreven doener, gebeten door de missie om nieuwe technologieën zoals AR, VR en AI aan te bieden als zakelijke oplossing. Bert laat je kennismaken met 'Spatial Computing'. Deze technologie brengt verschillende nieuwe technologieën samen en combineert AR en VR met technologieën zoals computer vision, machine learning, robotica, drones, IoT, haptische feedbacksystemen, hand-tracking, body-tracking, 5G en edge computing.

/files/Bert_Waltniel2.jpg

17u40

Audio Sensing

Dieter Therssen, CEO, DSP Valley

De vooruitgang in elektromagnetische of elektrochemische sensoren maakten doorbraken op veel gebieden mogelijk. Audio sensing daarentegen, krijgt doorgaans veel minder aandacht. Geluid is nochtans een belangrijk communicatiemiddel voor ons, mensen. Geluidstechnologie verdient innovatie om beter te kunnen communiceren met IoT-systeemconcepten of zijn digitale evenknie én ​​om onze omgeving te meten. Onze Vlaams-Brabantse regio heeft veel kennis op vlak van geluidstechnologie en signaalconditionering. 'On the edge' intelligentie levert steeds meer voordelen op. In deze workshop door Dieter Therssen, CEO van DSP Valley, maak je kennis met de recentste ontwikkelingen op vlak van audio sensing. DSP Valley is de regionale hub voor het ontwikkelen van nieuwe business door middel van digitale technologieën. Dieter Therssen werkte zowel voor startups als multinationals in de Benelux. De afgelopen twee jaar zette hij voor DSP Valley een nieuwe richting uit met een sterkere inhoudelijke betrokkenheid en een gediversifieerd ledenmodel om de breedte en diepte van de digitalisering te kunnen vatten.

/files/Dieter_Therssen_-_DSP_Valleysmall_.jpg

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}