Winnetou

De Vlaams-Brabantse kennisinstelling Qraqon heeft in samenwerking met een aantal Leuvense topbedrijven een 'tracker' voor goederenwagons ontwikkeld.
Cluster(s): logistics

Jaarlijks raken verschillende goederenwagons spoorloos. Om dit probleem te verhelpen, werd door verschillende Vlaams-Brabantse topbedrijven (Zenso, Pirmatech, Soltech en Ace Electronics) en een kennisinstelling (Sirris Smart Coating Lab) onder leiding van QraQon een unieke tracker ontwikkeld voor spoorwagons.

Deze tracker werkt volledig autonoom op zonne-energie en kan om het kwartier communiceren over de exacte positie waar de wagon zich bevindt. Zo wordt een efficiënt wagonmanagement en een sneller spoortransport mogelijk.

De Winnetou is tot op het spoor nauwkeurig, meet het gewicht van de lading en kan andere sensoren op de wagon zoals temperatuur voeden en uitlezen. De tracker is langer onderhoudsvrij dan de wagon zelf (minstens zes jaar lang) en kan om het kwartier communiceren, overal en altijd in Europa. Winnetou is gemakkelijk te installeren, moeilijk te stelen en concurrentieel in prijs.

De provincie ondersteunt dit project met de provinciale innovatiesubsidie: 29.550 euro.

Meer info:

Joeri Spitaels
info@qraqon.com
+32 498 64 34 90
http://www.qraqon.com
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}