Winnetou

Winnetou is de naam van een performante 'tracker' voor goederenwagons, ontwikkeld door een groep van jonge Vlaams-Brabantse technologische topbedrijven.
Cluster(s): logistics

Jaarlijks raken heel wat goederenwagons spoorloos. Om dit probleem te verhelpen, werd door verschillende Vlaams-Brabantse topbedrijven (Soltech, Pirmatech, Zenso) en een kennisinstelling (Sirris Smart Coating Lab) onder leiding van QraQon een unieke tracker ontwikkeld voor spoorwagons.

Deze tracker werkt volledig autonoom op zonne-energie en kan om het kwartier communiceren over de exacte positie waar de wagon zich bevindt. Zo wordt een efficiënt wagonmanagement en een sneller spoortransport mogelijk.

De Winnetou is tot op het spoor nauwkeurig, meet het gewicht van de lading en kan andere sensoren op de wagon zoals temperatuur voeden en uitlezen. De tracker is langer onderhoudsvrij dan de wagon zelf (minstens zes jaar lang) en kan om het kwartier communiceren, overal en altijd in Europa. Winnetou is gemakkelijk te installeren, moeilijk te stelen en concurrentieel in prijs.

De provincie ondersteunde dit project met de provinciale innovatiesubsidie24.636 euro

Partners: Qraqon, Soltech, Pirmatech, Zenso, Sirris

Meer info:

Joeri Spitaels
info@qraqon.com, +32 498 64 34 90, http://www.qraqon.com

Gerelateerd nieuws

Boost jouw project met innovatiesubsidies!

26 mei 2020

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor heeft de provincie maximaal 150.000 euro (maximaal subsidiepercentage 50%) per project klaar. De projecten gaan voor de versterking van de kennisregio Vlaams-Brabant en kaderen in één of meerdere van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Ze zetten in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}