Vlootscan

Met deze online tool kunnen vlootbeheerders zien wat de mogelijkheden tot besparing en verduurzaming zijn. Simpelweg ingeven van de huidige vloot en het gebruik, geeft met één muisklik een idee van de actuele alternatieve elektrische of CNG-wagens.
Cluster(s): cleantech

Elektrische maar ook CNG-wagens zijn in. Bij bedrijven kunnen deze duurzame wagens niet alleen de impact op het milieu, maar ook de kost van hun bedrijfsvloot drukken. Met de vlootscan beschikken bedrijfsleiders of vlootmanagers over een tool die gemakkelijk ‘total cost of ownership’ (TCO) kan berekenen, indien men zou opteren voor duurzame wagens. De tool kan gebruikt worden via http://www.vlootscan.be

Om de berekening van de Vlootscan zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken, werd niet alleen naar de kost en onderhoud van de wagen maar ook naar het bereik ervan gekeken om te bepalen voor welke werknemers een puur elektrische wagen een mogelijkheid is. Daartoe werden bijna 2.000 werknemers van 20 Vlaams-Brabantse bedrijven bevraagd.

Met het huidige sterk uitgebreide bereik kan nu zeker meer dan de helft volledig elektrisch rijden. Voor de uitzonderlijke reis naar de Franse Côte d'Azur kan meestal een tijdelijke oplossing aangeboden worden. Daarnaast zijn CNG-voertuigen een goed alternatief voor wie niet volledig elektrisch kan rijden  bv door continu rijden van klant naar klant zonder enige oplaadmogelijkheid. Stilaan kunnen zowel elektrische als CNG-wagens zowat overal terug opgeladen/volgetankt worden.

De provincie Vlaams-Brabant is trots dat de vlootscan vanuit deze provincie werd ontwikkeld en kan bijdragen aan de doelstellingen van Vlaams-Brabant Klimaatneutraal. Op deze manier kunnen ook de bedrijven het voortouw nemen. De Vlootscan werd ontwikkeld door een unieke samenwerking van een ondernemersvereniging, een bedrijf en kennisinstellingen. De vlootscan wordt regelmatig geactualiseerd aan de wijzigende fiscaliteit en wagenaanbod.

Dit project werd ondersteund met een provinciale innovatiesubsidie van 59.000 euro.

Gerelateerd nieuws

CNG, de nieuwe diesel van 2016!

13 januari 2016

Nu de diesel fiscaal minder interessant is, maakt CNG in 2016 de opgang als economischer en milieuvriendelijker alternatief!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}