Vlootscan

Met deze online tool kunnen vlootbeheerders zien wat de mogelijkheden tot besparing en verduurzaming zijn. Simpelweg ingeven van de huidige vloot en het gebruik, geeft met één muisklik een idee van de actuele alternatieve elektrische of CNG-wagens.
Cluster(s): cleantech

Elektrische maar ook CNG-wagens zijn in. Bij bedrijven kunnen deze duurzame wagens niet alleen de impact op het milieu, maar ook de kost van hun bedrijfsvloot drukken. Met de vlootscan beschikken bedrijfsleiders of vlootmanagers over een tool die gemakkelijk ‘total cost of ownership’ (TCO) kan berekenen, indien men zou opteren voor duurzame wagens. De tool kan gebruikt worden via http://www.vlootscan.be

Om de berekening van de Vlootscan zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken, werd niet alleen naar de kost en onderhoud van de wagen maar ook naar het bereik ervan gekeken om te bepalen voor welke werknemers een puur elektrische wagen een mogelijkheid is. Daartoe werden bijna 2.000 werknemers van 20 Vlaams-Brabantse bedrijven bevraagd.

Met het huidige sterk uitgebreide bereik kan nu zeker meer dan de helft volledig elektrisch rijden. Voor de uitzonderlijke reis naar de Franse Côte d'Azur kan meestal een tijdelijke oplossing aangeboden worden. Daarnaast zijn CNG-voertuigen een goed alternatief voor wie niet volledig elektrisch kan rijden  bv door continu rijden van klant naar klant zonder enige oplaadmogelijkheid. Stilaan kunnen zowel elektrische als CNG-wagens zowat overal terug opgeladen/volgetankt worden.

De provincie Vlaams-Brabant is trots dat de vlootscan vanuit deze provincie werd ontwikkeld en kan bijdragen aan de doelstellingen van Vlaams-Brabant Klimaatneutraal. Op deze manier kunnen ook de bedrijven het voortouw nemen. De Vlootscan werd ontwikkeld door een unieke samenwerking van een ondernemersvereniging, een bedrijf en kennisinstellingen. De vlootscan wordt regelmatig geactualiseerd aan de wijzigende fiscaliteit en wagenaanbod.

Dit project werd ondersteund met een provinciale innovatiesubsidie van 59.000 euro.

Gerelateerd nieuws

CNG, de nieuwe diesel van 2016!

13 januari 2016

Nu de diesel fiscaal minder interessant is, maakt CNG in 2016 de opgang als economischer en milieuvriendelijker alternatief!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}