TheBasecamp

Goed houdbare, gezonde, easy to cook maaltijden met een sociale dimensie, dit is het doel van dit innovatieproject. Deze maaltijden bewijzen niet alleen een dienst voor de avonturier of adept van de snelle hap. Ook in Blijf-in-je-kot tijden is dit bijzonder nuttig: je hebt alles in huis met één eenvoudig pakje. Voeg daarbij nog de aanpak van voedseloverschotten en de unieke logistieke inbreng vanuit de sociale economie. Samen maakt dit een evenwichtige mix in één project.
Cluster(s): food

THEBASECAMP komt, samen met Vlaams Brabantse project-partners, tegemoet aan de behoefte van lokale particulieren, bedrijven, zorginstellingen en scholen om te kunnen beschikken over lekkere, gezonde & efficiënte maaltijden. Met inzet van lokale technologie worden lokale ingrediënten uit overstock of reststromen gedroogd om te verwerken tot “ready-to-eat maaltijden” die enkel nog toevoeging van warm water vereisen.  

Uniek en innovatief karakter 

Thebasecamp zet maximaal in op drogen van lokale voedingsproducten uit overstock of reststromen omwille van legio voordelen inzake gezondheid, klimaat & logistiek. Voor verwerking van de voedingsproducten (wassen, snijden, drogen, blenden, verpakken) verbindt TBC zich met lokale partners binnen de sociale economie. (Blankedale Tienen). 

Uitgangssituatie  

Een eerste proef-batch werd geproduceerd in 2019. De innovatiesubsidie wordt ingezet om de prototypes te optimaliseren qua gebruiksgemak, smaak en voedingswaarde. Tevens wordt een deel van de subsidie ingezet om via netwerking & marketing het product tot bij de consument te brengen.   

Doelstellingen 

Door verbindingen aan te gaan met lokale ingrediënt-, ontwikkeling- & productiepartners wordt een sterke lokale inbedding en visibiliteit beoogd. Concrete doelstelling is om na opschalingsfase van 2 jaar een stabiele duurzame FOOD-BUILDER & PROVIDER te zijn in het Vlaams Brabantse landschap. 

Partners:  TheBasecamp, MEAM, Blankedale, UCLL

Provinciale innovatiesubsidie: 75.000 euro

Koen Rens (TheBasecamp): koen.rens@thebasecamp.be 

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

07
mei

Kiest jouw bedrijf in deze turbulente tijden voor de makkelijkste weg en gekende oplossingen? Verruim dan je blik! Want alleen door innovatie en vernieuwing door te voeren, houdt een onderneming vandaag het hoofd boven water. Waarom innovatie zo belangrijk is, hoe je daarbij tewerk gaat én met welke partijen je best samenwerkt, kom je te weten tijdens deze ontbijtsessie. We bespreken daarbij concrete realisaties van Smart Hub Vlaams-Brabant.

06
jun

Deel kennis en ervaringen met andere ondernemers en breng de groei van jouw bedrijf in een stroomversnelling! Heb je nood aan een omgeving waarin je op een vertrouwelijke manier ervaringen kan delen met andere ondernemers die actief zijn in de voedingssector? Wil je met jouw bedrijf – samen met andere ondernemers – er sterker en sneller op vooruit gaan? Dan is Plato een project waaraan je moet deelnemen.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}