TheBasecamp

Goed houdbare, gezonde, easy to cook maaltijden met een sociale dimensie, dit is het doel van dit innovatieproject. Deze maaltijden bewijzen niet alleen een dienst voor de avonturier of adept van de snelle hap. Ook in Blijf-in-je-kot tijden is dit bijzonder nuttig: je hebt alles in huis met één eenvoudig pakje. Voeg daarbij nog de aanpak van voedseloverschotten en de unieke logistieke inbreng vanuit de sociale economie. Samen maakt dit een evenwichtige mix in één project.
Cluster(s): food

THEBASECAMP komt, samen met Vlaams Brabantse project-partners, tegemoet aan de behoefte van lokale particulieren, bedrijven, zorginstellingen en scholen om te kunnen beschikken over lekkere, gezonde & efficiënte maaltijden. Met inzet van lokale technologie worden lokale ingrediënten uit overstock of reststromen gedroogd om te verwerken tot “ready-to-eat maaltijden” die enkel nog toevoeging van warm water vereisen.  

Uniek en innovatief karakter 

Thebasecamp zet maximaal in op drogen van lokale voedingsproducten uit overstock of reststromen omwille van legio voordelen inzake gezondheid, klimaat & logistiek. Voor verwerking van de voedingsproducten (wassen, snijden, drogen, blenden, verpakken) verbindt TBC zich met lokale partners binnen de sociale economie. (Blankedale Tienen). 

Uitgangssituatie  

Een eerste proef-batch werd geproduceerd in 2019. De innovatiesubsidie wordt ingezet om de prototypes te optimaliseren qua gebruiksgemak, smaak en voedingswaarde. Tevens wordt een deel van de subsidie ingezet om via netwerking & marketing het product tot bij de consument te brengen.   

Doelstellingen 

Door verbindingen aan te gaan met lokale ingrediënt-, ontwikkeling- & productiepartners wordt een sterke lokale inbedding en visibiliteit beoogd. Concrete doelstelling is om na opschalingsfase van 2 jaar een stabiele duurzame FOOD-BUILDER & PROVIDER te zijn in het Vlaams Brabantse landschap. 

Partners:  TheBasecamp, MEAM, Blankedale, UCLL

Provinciale innovatiesubsidie: 75.000 euro

Koen Rens (TheBasecamp): koen.rens@thebasecamp.be 

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}