Slimme spirometrie voor huisartsen

1,2 miljoen Belgen heeft een longziekte en bij maar liefst 400.000 mensen is dit niet ontdekt. Dit project kan helpen voor een betere screening. Slimme spirometrie voor huisartsen behoort tot de nieuwste selectie innovatieprojecten 2021.
Cluster(s): health

De huisarts kan een sleutelrol spelen, maar regelmatig heeft die geen spirometer, een toestel om de longfunctie te meten aan de hand van de luchtstroom die je uitademt, of het loopt mis bij het uitvoeren de meting.
‘Slimme spirometrie voor huisartsen’ wil de spirometer slimmer maken waardoor het de huisarts kan helpen correct te meten. Ervaring uit de ziekenhuissector wordt hiervoor ingezet. Een hulp voor coronapatiënten.

‘Slimme spirometrie voor huisartsen’ is een project van ArtiQ, in samenwerking met KULeuven Huisartenopleiding en producenten van spirometers (subsidie: 90.687 euro)

Julie Maes: Julie.Maes@artiq.eu

Gerelateerd nieuws

Bouw je eigen operatiezaal in VR

17 februari 2021

Operatiezalen zijn een sterk staaltje techniek. Niet alleen medische apparatuur, maar ook een heel aantal ventilatie-, verwarmings-, verlichtingstechnieken… moeten op een ergonomische én economische wijze geïntegreerd worden.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}