PharmAbs

PharmAbs wil op een creatieve en innovatieve wijze specifieke technologische knowhow over antilichamen ten dienste te stellen van het zakenleven. PharmAbs slaat een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de bedrijfswereld: de resultaten van wetenschappelijk onderzoek vinden zo hun weg naar een economische ontwikkeling.
Cluster(s): health

Antilichamen zijn eiwitten die je lichaam op een natuurlijke manier aanmaakt als afweersysteem tegen mogelijke indringers, zoals bacteriën of virussen. De KU Leuven doet baanbrekend onderzoek naar zulke antilichamen en 'PharmAbs - antilichamen voor onderzoek en ontwikkeling', een platform binnen de universiteit, zet de wetenschappelijke resultaten rond antilichamen om naar de praktijk.

Professoren Paul Declerck en Hans Deckmyn dienden in 2007, in samenwerking met Leuven Research and Development, een aanvraag in bij de provincie voor een innovatiesubsidie. Vanaf 2008 werd daar onder andere dr. Nick Geukens mee aangeworven. Zijn taak bestond er in de eerste plaats in om nieuwe fondsen te verzamelen voor PharmAbs. Ondertussen heeft Pharmabs tot vandaag al ruim 15 miljoen euro geïnvesteerd in translationeel onderzoek.

De provincie ondersteunde dit project met een provinciale innovatiesubsidie: 118.500 euro

Image: Designed by Mario_luengo

Meer info:

Dr. Nick Geukens
PharmAbs, the K.U.Leuven Antibody Center Project Manager
Tel: 016 32 34 34
Nick.Geukens@kuleuven-kortrijk.be
www.pharmabs.org

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

28
okt

Op maandag 28 oktober 2019 wordt de eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag (‘W&I-dag’) georganiseerd in de Nederlandse Ambassade te Brussel. Het initiatief om een dergelijke grensoverschrijdende W&I-dag te organiseren, werd afgesproken op de topontmoeting tussen de Vlaamse en Nederlandse minister-presidenten van 5 november 2018. Inschrijven voor 18 oktober is de boodschap!

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}