Leuven Multimodaal 2.0

Dankzij de website “Vlaams-Brabant multimodaal” werden twee Leuvense bedrijven bereid gevonden om vanuit Leuven een testvaart van en naar Luik op te zetten.
Cluster(s): logistics

De primaire doelstelling van de website “Vlaams-Brabant multimodaal” was om bedrijven op de mogelijkheden van binnenvaart en spoor voor goederenvervoer te wijzen en bij hen de “mental shift” te bewerkstelligen. Om echter uitvoeringsgericht naar effectieve omschakeling van transportmodi over te gaan hebben de bedrijven nood aan effectieve praktijkvoorbeelden. Daarom werden de bedrijven langsheen de Leuvense vaart benaderd met de vraag of zij al dan niet reeds goederenvervoer met binnenwateren of spoor realiseerden en indien niet of zij de opportuniteiten ervan kenden.

Met de steun van UCLL, studierichting BaNaBa Supplied Chain Management, werd begin 2018 een nieuw onderzoek gestart bij bedrijven, gelegen tussen Leuven Vaartkom en Kampenhout-Sas, naar het potentieel voor goederenvervoer per spoor of binnenvaart. De belangrijkste drijfveer voor dit project was een studie van het Federaal Planbureau, dat stelt dat in 2030 30% tot 40% meer goederen over onze infrastructuur zal gaan.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}