DRONE-AGE

DRONE-AGE voorziet in de opzet van een Drone-academie of innovatieve STEM-academie die jongeren aanzet tot STEM-keuzerichtingen. Dit is een innovatieproject ondersteund door kennisregio Vlaams-Brabant.
Cluster(s): creativity

DRONE-AGE richt zich tot 12-18 jarigen in hun vrije tijd, in het kader van een STEM-academie. Via aangepaste tools zullen zij drones onderzoeken, leren besturen, én zelf bouwen, en dit onder deskundige begeleiding van DRONE-coaches.

Het project heeft drie concrete doelstellingen: Ten eerste wil het een DRONE-academie in praktijk brengen op 2 locaties in Vlaams Brabant met aangepaste experimenten voor de leeftijdsgroepen 12-14, 14-16 en 16-18 jaar. Ten tweede voorziet DRONE-AGE in een zelf ontwikkelde opleiding tot DRONE-coach voor de begeleiding van de jongeren in de academie. En tenslotte doelt het ook op de promotie van drones in een netwerk van drone-ontwikkelaars en –gebruikers.

DRONEAGE is een partnerproject. Coördinator RVO-Society voorziet in de opzet van de DRONE-academie op de 2 locaties in Vlaams Brabant. GROEP T leidt studenten leraren techniek op tot DRONE-coach die later ook in eigen klas de lessen techniek in de eerste graad (bv over de electrische kring, ICT en energie) boeiend zullen maken door ze te linken aan deze innovatieve technologie. En Smart Hub Vlaams-Brabant zal (ism BeUAS) netwerking met dronebedrijven organiseren en ism de camera-opleiding van Narafi een experiment voor luchtfotografie opzetten.

Partners: RVO-society, UCLL-GROEP T, Flanders Smart Hub Creativity, LUCA School of Arts Narafi

De provincie ondersteunt dit project met de provinciale innovatiesubsidie: 64.500 euro.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

3D-printing is meer dan printen

01 maart 2019

Op dinsdag 22 januari brachten leden van de Businessclub Industrie 4.0. een bezoek aan Materialise in Leuven. Ze ontdekten daar tot welke resultaten Digital Value in Additive Manufacturing kan leiden.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

24
apr

Op 24 april 2019 vindt het netwerkevent van het jaar voor startende ondernemers plaats! Observeer, luister en leer van ervaren creatieve ondernemers via 6 ‘powertalks’ en grijp je kans om met hen in debat te gaan. Krijg tips en tricks over de uitdagingen van een beginnende onderneming en kom in contact met gelijkgestemden. Leer van elkaar en neem de goede voorbeelden terug naar huis.

16
mei

De Businessclub Innovatie brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op innovatie en transformatie samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten. De eerste sessie vindt plaats op 21 maart 2019, de laatste sessie vindt plaats op 19 december.

23
mei

In 2018 was Nederland voor Vlaamse bedrijven de op één na belangrijkste exportbestemming. Hoog tijd dat ook uw onderneming de stap zet richting onze Noorderburen! Op de Vlaams-Nederlandse Handelsdag leert u als Vlaams bedrijfsleider hoe u de Hollandse markt best benadert, hoe u uw kansen verhoogt en hoe u de juiste handelspartner vindt.

17
sep

De Businessclub Industrie 4.0 brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op Industrie 4.0 samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten. Bedrijven, onderzoekers en/of kennisexperts binnen de categorie 'Innovation Leaders' presenteren op een interactieve manier hoe zij scoren met Industrie 4.0. Dit telkens bij een hosting company die reeds een aantal technologieën heeft geïmplementeerd rond Industrie 4.0.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}