CrossCare

CrossCare heeft wil innovatie in de zorg stimuleren, bijsturen en versnellen.
Cluster(s): health

De zorgnood bij Vlaamse en Nederlandse ouderen zal de komende jaren enorm stijgen. Ook andere evoluties, zoals de toename van het aantal alleenstaande ouderen, de druk op de arbeidsmarkt inzake zorgberoepen en budgettaire beperkingen, vormen een belangrijke uitdaging. Om oplossingen aan te reiken in de grensregio is onderzoek en innovatie nodig.

Het project CrossCare ondersteunt de ontwikkeling en implementatie van innovaties door het aanbieden van een grensoverschrijdende zorgproeftuinsetting. Deze proeftuinen, of Living Labs geven bedrijven of zorgorganisaties de kans om een product of dienst nauwgezet en succesvol uit te werken. Zes ervaren zorgproeftuinen (CareVille, Innovage, LiCalab, Brainport Healthy Living Lab, CIC en EIZT) slaan de handen in elkaar. Elk innovatieproject krijgt een op maat gemaakte ondersteuning van één Vlaamse én Nederlandse proeftuin. Een zorgproeftuin begeleidt ontwikkelaars van zorginnovaties om samen met eindgebruikers, nieuwe of verbeterde zorgconcepten, -diensten, -processen en -producten te creëren en te toetsen in de praktijk. Het CrossCare netwerk biedt op die manier een breed ecosysteem waarin samenwerkingsverbanden in de hele zorg- en waardeketen kunnen worden ontwikkeld.

In de periode april 2016 tot en met juni 2016 dienden 160 bedrijven projectvoorstellen in. In de eerste golf gingen 9 innovatieprojecten van start, in april 2017 gingen 8 projecten van start uit de tweede golf en in oktober 2017 werden 2 nieuwe projecten goedgekeurd uit de derde golf. Een vierde golf wordt gepland voor einde 2018.

Bron: CrossCare - Grensregio.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met provinciale cofinanciering: 90.500 euro

Gerelateerd nieuws

CrossCare versnelt jouw zorginnovatie

17 juli 2018

Ben jij een KMO met een innovatief idee voor de zorgsector, op zoek naar financiële en proeftuinondersteuning? Dien dan voor maandag 24 september 2018 jouw aanvraag in bij CrossCare!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}