Co-createlab

Technologische vernieuwing zorgt vaak voor plotse veranderingen. Ondernemingen zijn dan niet altijd klaar om daar snel en efficiënt op in te spelen en missen zo vaak kansen. Voka Vlaams-Brabant en het Fablab van Erasmushogeschool Brussel sloegen de handen in elkaar om met Co-createlab bedrijven en wetenschap samen te brengen, zodat zij samen sneller resultaat kunnen boeken.
Cluster(s): creativity

Co-createlab zet met gezamenlijke creatiesessies kmo’s en studenten aan om na te denken over vernieuwende oplossingen, nieuwe producten en nieuwe samenwerkingsverbanden. Met een innovatiesubsidie van Vlaams-Brabant wou Co-createlab in een eerste fase minstens 25 bedrijven betrekken bij de cocreatie, drie nieuwe producten of diensten op de markt brengen en studenten goesting laten krijgen voor ondernemerschap.

Co-createlab laat kmo’s en ondernemers kennismaken met nieuwe technologieën, waar zij vaak te weinig van op de hoogte zijn, maar die heel disruptief kunnen zijn voor hun business. Voor hun werking en zeker voor hun onderzoek en ontwikkeling is het contact met een kennisinstelling dan zeer nuttig. Een bijkomend voordeel is dat zij hier met het Fablab en Makerlab zelf aan de slag kunnen in nauwe samenwerking met studenten.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met een provinciale innovatiesubsidie: 68.174 euro.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

3D-printing is meer dan printen

01 maart 2019

Op dinsdag 22 januari brachten leden van de Businessclub Industrie 4.0. een bezoek aan Materialise in Leuven. Ze ontdekten daar tot welke resultaten Digital Value in Additive Manufacturing kan leiden.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

24
apr

Op 24 april 2019 vindt het netwerkevent van het jaar voor startende ondernemers plaats! Observeer, luister en leer van ervaren creatieve ondernemers via 6 ‘powertalks’ en grijp je kans om met hen in debat te gaan. Krijg tips en tricks over de uitdagingen van een beginnende onderneming en kom in contact met gelijkgestemden. Leer van elkaar en neem de goede voorbeelden terug naar huis.

16
mei

De Businessclub Innovatie brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op innovatie en transformatie samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten. De eerste sessie vindt plaats op 21 maart 2019, de laatste sessie vindt plaats op 19 december.

23
mei

In 2018 was Nederland voor Vlaamse bedrijven de op één na belangrijkste exportbestemming. Hoog tijd dat ook uw onderneming de stap zet richting onze Noorderburen! Op de Vlaams-Nederlandse Handelsdag leert u als Vlaams bedrijfsleider hoe u de Hollandse markt best benadert, hoe u uw kansen verhoogt en hoe u de juiste handelspartner vindt.

17
sep

De Businessclub Industrie 4.0 brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op Industrie 4.0 samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten. Bedrijven, onderzoekers en/of kennisexperts binnen de categorie 'Innovation Leaders' presenteren op een interactieve manier hoe zij scoren met Industrie 4.0. Dit telkens bij een hosting company die reeds een aantal technologieën heeft geïmplementeerd rond Industrie 4.0.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}