Co-createlab

Technologische vernieuwing zorgt vaak voor plotse veranderingen. Ondernemingen zijn dan niet altijd klaar om daar snel en efficiënt op in te spelen en missen zo vaak kansen. Voka Vlaams-Brabant en het Fablab van Erasmushogeschool Brussel sloegen de handen in elkaar om met Co-createlab bedrijven en wetenschap samen te brengen, zodat zij samen sneller resultaat kunnen boeken.
Cluster(s): creativity

Co-createlab zet met gezamenlijke creatiesessies kmo’s en studenten aan om na te denken over vernieuwende oplossingen, nieuwe producten en nieuwe samenwerkingsverbanden. Met een innovatiesubsidie van Vlaams-Brabant wou Co-createlab in een eerste fase minstens 25 bedrijven betrekken bij de cocreatie, drie nieuwe producten of diensten op de markt brengen en studenten goesting laten krijgen voor ondernemerschap.

Co-createlab laat kmo’s en ondernemers kennismaken met nieuwe technologieën, waar zij vaak te weinig van op de hoogte zijn, maar die heel disruptief kunnen zijn voor hun business. Voor hun werking en zeker voor hun onderzoek en ontwikkeling is het contact met een kennisinstelling dan zeer nuttig. Een bijkomend voordeel is dat zij hier met het Fablab en Makerlab zelf aan de slag kunnen in nauwe samenwerking met studenten.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde dit project met een provinciale innovatiesubsidie: 68.174 euro.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}