Formula Electric

Studenten bouwen jaarlijks een elektrische wagen.
Cluster(s): cleantech

Deze wagen van studententeams van KU Leuven en Thomas More werd Umicore Nova gedoopt. De ondernemende studenten leveren daarmee opnieuw een straf staaltje van innovatieve technologie af. Ze werkten daarvoor samen met een netwerk van meer dan 100 bedrijven. Om kans te maken op een podiumplaats lag de nadruk op de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve technologieën, waarmee tevens de link tussen de academische wereld en de industrie wordt gelegd.

In de zomer 2017 nemen de studenten met deze nieuwe wagen deel aan de Formula Student Competitie, een internationale race voor studenten van over heel de wereld. De lat ligt hoog, maar knap ingenieurs- en productiewerk resulteerde in een wagen die amper 200 kg weegt en 100 km/u haalt in slechts 2,6 seconden. Hebben ze de podiumplaats beet? Bron: Economie werkt 4

Eerder werd de elektrische racewagen 'Areion' ondersteund door de provinciale innovatiesubsidie: 50.000 euro.
 

Gerelateerd nieuws

Een meer dan coole racewagen

25 april 2018

Op 26 april stelde Formula Electric Belgium het revolutionaire koelontwerp voor hun elektrische wagen voor. Het studententeam van de KU Leuven en de Thomas More-hogeschool ontwerpt en bouwt in 9 maanden tijd een elektrische racewagen. Dit jaar verenigt het team het Leuvense Diabatix, gespecialiseerd in Al-koelingssoftware, en 3DSystems, wereldleider op vlak van 3Dprinting. Deze symbiose tussen artificiële intelligentie en 3Dprinting is een wereldprimeur.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}